2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: mozgásba lendült a front

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Hidegkuti Konstantin katonai szakértő, a Moszkvatér.com szerzője érkezett a stúdióba. Adásunk második felében ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: mozgásba lendült a front

A tartalomból: 

  • Másfélszeresére emelte a tüzérségi- és rakátatámadások számát az orosz hadsereg. Kupjanszk, Liman és Bahmut irányában már a heti tízezret közelíti - jelentette ki az ukrán nemzeti gárda szóvivője. Az akciókban pedig a légierő is részt vesz, a Föderáció bombázóit naponta legalább 50 célpont ellen vetik be.
  • Az orosz csapatok Kupjanszk irányában nagyszabású offenzívát indítottak. Sajtóhírek szerint százezres sereget gyűjtött össze a térségben Moszkva. Az egy ideje megmerevedett front hirtelen mozgásba lendült.
  • A helyzet komolyságára utal, hogy kötelező evakuációról döntöttek az ukrán hatóságok. A Kupjanszki járási önkormányzat még csak egy kiáltványt adott ki, amelyben arra szólították fel a járás lakóit, hogy hagyják el a területet.
  • Oroszország azzal vádolta Ukrajnát, hogy a zaporizzsjai atomerőmű kiégett nukleáris fűtőelemek tárolóját támadta drónokkal. Ukrajna pedig tagadta, hogy ilyen támadást hajtott volna végre.
  • Bosszút esküdött Odessza bombázása miatt az ukrán elnök. „Rakéták békés városok, lakóépületek, katedrálisok ellen. Odesszáért biztosan lesz megtorlás az orosz terroristák ellen” – közölte Volodimir Zelenszkij a legutóbbi támadás után, amelyben 22-en sebesültek meg.
  • Újabb hírek érkeztek a moszkva környéki robbantással kapcsoltban. Szergijev Poszad városában történt az incidens, egy optikai és mechanikai gyárkomplexum területén. Nyolcan haltak meg, legalább 60 ember megsérült. Kérdéses, hogy mi robbant fel: orosz részről annyit elismertek, hogy az üzemben pirotechnikai eszközök voltak. 

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!