2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Moszkva országos nukleáris háborús gyakorlatot rendelt el

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, elemző voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy Moszkva országos nukleáris háborús gyakorlatot rendelt el, ilyen teljes körű készültségre még nem volt példa.

  • Háború Ukrajnában: Moszkva országos nukleáris háborús gyakorlatot rendelt el

A tartalomból:

  • Szocsiban tartják a 19. Valdai Klub nemzetközi konferenciáját, amelyen Vlagyimir Putyin is részt vesz. A helyszínen Stier Gábort, a moszkvater.com főszerkesztőjét kapcsoltuk.
  • Herszont és Harkivot is rakétatámadások érték. Az Ukrán Fegyveres Erők tengeri csapatokat összpontosítottak a zaporizzsjai Energodar közelében és a Kakhovka víztározó szigetein. Erről Dmytro Rogozin, az Orosz Föderációs Tanács Zaporizzsjai területről származó tagja számolt be.
  • Moszkva országos nukleáris háborús gyakorlatot rendelt el, ilyen teljeskörű készültségre még nem volt példa, atomháborút szimuláló gyakorlatot csak régiónként tartottak. Az előkészítő dokumentum szerint fel kell készülni a háború eszkalációjára és arra, hogy világméretű nukleáris konfliktus esetén mi a teendő.
  • A német külügyminiszter, Annalena Baerbock megérkezett Kijevbe – közölte minisztériumának szóvivője. Josep Borrell, az Európai Unió külpolitikai főképviselője korábban azt mondta, hogy összehívja az uniós külügyminiszterek tanácskozását az ukrán fővárosba.
  • Kijevbe érkezett az IMF-küldöttség is, hogy egy újabb hitelrészlet megadásának a feltételeiről tárgyaljon. Amennyiben a tárgyalások sikeresen zárulnak, Ukrajna várhatóan az év végéig megkapja az IMF-hitel harmadik részletét, mintegy 900 millió dollárt.
  • Nem tudjuk a végtelenségig ellátni Ukrajnát fegyverekkel a saját hadseregünk kárára – ismerte be a francia hadügyminiszter vasárnap. A franciák – más nyugati államokkal együtt – arra törekszenek, hogy magáncégek bevonásával és a helyi gyártás felpörgetésével oldják meg Ukrajna fegyverkészleteinek feltöltését.
  • A Bundestag védelmi bizottságának elnöke közben figyelmeztette Lengyelországot, hogy következményei lesznek, ha Lengyelország leállítja az Ukrajnának nyújtott fegyversegélyt.
  • Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Koszovó és Szerbia között, miután a múlt héten harminc szerb fegyveres és koszovói rendőrök között tűzharc alakult ki.
  • Grúziába most érkeztek meg amerikai csapatok. Románia szintén egyre több NATO-kontingenst állomásoztat, és a határán lévő dunai kikötőket ért drótámadások miatt a román hadsereg vezérkari főnöke azt mondta, hogy „A háború visszatért Európába, ideje felkészülni az Oroszországgal való összecsapásra.”
  • Egyre több afrikai ország jelzi, hogy nem kér a nyugati befolyásból.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!