2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Mennyire kell tartani attól, hogy eszkalálódik a háború?

Eddigi legnagyobb hadgyakorlatát tartja a NATO 140 ezer szövetséges katona részvételével. Vendégeink voltak Csizmadia Tamás jogász, közíró és Yann Caspar újságíró, jogász, illetve Skype-on kapcsoltuk Stier Gábort a Moszkvater.com főszerkesztőjét. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Mennyire kell tartani attól, hogy eszkalálódik a háború?

A tartalomból: 

  • Harkivban az ukrán fegyveres erők civileket kínoztak és gyilkoltak meg - írja az ukrán média büntetőügyi anyagokra hivatkozva. Eddig hét gyanúsítottat sikerült azonosítani: egy "Kender" hívójelű őrmestert és hat katonát. Az önkényesen utcáról őrizetbe vett járókelőket az egység ideiglenes bevetési pontjának egyik garázsában tartották és módszeresen kínozták. A vizsgálat megállapította, hogy öt harkivi lakos lett az ukrán fegyveres erők áldozata, közülük ketten meghaltak.
  • Új dandárokat hoz létre Kijev, megerősítenék a tengerészgyalogságot, közölte Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, miután telefonon beszélt az európai szövetségesek legfőbb parancsnokával és az amerikai szövetségesek európai parancsnokával, Christopher Cavolival.
  • Kirilo Budanov ukrán katonai hírszerzési igazgató megadásra szólította fel az orosz hadsereget. Mint mondta, az orosz hadsereg most még abbahagyhatja az Ukrajna elleni agresszív háborúban való részvételt, és biztonságosan megadhatja magát az ukrán fegyveres erőknek.
  • A NATO a hidegháború óta most először dolgoz ki konkrét haditervet egy átfogó hadművelethez a teljes szövetség számára.
  • Két hónapja számoltunk be arról, hogy Franciaországban városi NATO-hadgyakorlatokat tartanak az Orion2023 program keretében. Erről a franciák beszéltek és közzétettek felvételeket a közösségi oldalakon, mutatjuk ismét.
  • Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy Ukrajna a „közeljövőben” valószínűleg nem csatlakozik a NATO-hoz. Ezt a Weltnek adott interjújában nyilatkozta május 22-én. Hozzátette: a szövetség kritériumai között számos olyan feltétel szerepel, amelyeket „Ukrajna pillanatnyilag nem tud teljesíteni”.
  • Sajtóhírek szerint az Egyesült Államok javasolta Izraelnek, hogy közös katonai tervezést folytassanak egy Irán elleni esetleges támadással kapcsolatban.
  • Amerika Tajvan esetében sem fér a bőrébe, ott Kínával éleződik a helyzet.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!