2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Mennyire kell tartani attól, hogy eszkalálódik a háború?

Eddigi legnagyobb hadgyakorlatát tartja a NATO 140 ezer szövetséges katona részvételével. Vendégeink voltak Csizmadia Tamás jogász, közíró és Yann Caspar újságíró, jogász, illetve Skype-on kapcsoltuk Stier Gábort a Moszkvater.com főszerkesztőjét. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Mennyire kell tartani attól, hogy eszkalálódik a háború?

A tartalomból: 

  • Harkivban az ukrán fegyveres erők civileket kínoztak és gyilkoltak meg - írja az ukrán média büntetőügyi anyagokra hivatkozva. Eddig hét gyanúsítottat sikerült azonosítani: egy "Kender" hívójelű őrmestert és hat katonát. Az önkényesen utcáról őrizetbe vett járókelőket az egység ideiglenes bevetési pontjának egyik garázsában tartották és módszeresen kínozták. A vizsgálat megállapította, hogy öt harkivi lakos lett az ukrán fegyveres erők áldozata, közülük ketten meghaltak.
  • Új dandárokat hoz létre Kijev, megerősítenék a tengerészgyalogságot, közölte Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, miután telefonon beszélt az európai szövetségesek legfőbb parancsnokával és az amerikai szövetségesek európai parancsnokával, Christopher Cavolival.
  • Kirilo Budanov ukrán katonai hírszerzési igazgató megadásra szólította fel az orosz hadsereget. Mint mondta, az orosz hadsereg most még abbahagyhatja az Ukrajna elleni agresszív háborúban való részvételt, és biztonságosan megadhatja magát az ukrán fegyveres erőknek.
  • A NATO a hidegháború óta most először dolgoz ki konkrét haditervet egy átfogó hadművelethez a teljes szövetség számára.
  • Két hónapja számoltunk be arról, hogy Franciaországban városi NATO-hadgyakorlatokat tartanak az Orion2023 program keretében. Erről a franciák beszéltek és közzétettek felvételeket a közösségi oldalakon, mutatjuk ismét.
  • Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy Ukrajna a „közeljövőben” valószínűleg nem csatlakozik a NATO-hoz. Ezt a Weltnek adott interjújában nyilatkozta május 22-én. Hozzátette: a szövetség kritériumai között számos olyan feltétel szerepel, amelyeket „Ukrajna pillanatnyilag nem tud teljesíteni”.
  • Sajtóhírek szerint az Egyesült Államok javasolta Izraelnek, hogy közös katonai tervezést folytassanak egy Irán elleni esetleges támadással kapcsolatban.
  • Amerika Tajvan esetében sem fér a bőrébe, ott Kínával éleződik a helyzet.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!