2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Meghalni Ukrajnáért? A világ azt mondja, nem

Élőben elemeztük a legfrisebb ukrajnai háborús híreket Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel és Tóth Máté energetikai szakértővel. Skype-on Dunda György kárpátaljai tudósítót kapcsoltuk. Műsorvezető: Zavaros Eszter és Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Meghalni Ukrajnáért? A világ azt mondja, nem

Az ukrán háború első évfordulójának idejére várják a nagy orosz támadást az ukránok. Az hadsereg páncélos egységeivel Kijev és Harkiv környékén gyakorlatoztak, azt azonban nem tudni, hogy ebből az irányból is támadnak majd az oroszok. Közben tovább folytatódott Bahmut ostroma, az oroszok kramatorszki célpontokat támadtak rakétákkal.

A harkivi régióban is orosz támadásra készül az ukrán hadsereg. Akárcsak a kijevi régióban, itt is jobban védhető állásokba vonultak vissza a város kapujában álló oroszok. Olekszij Danilov, az ukrán védelmi tanács főtitkára szerint az orosz invázió első évfordulója, azaz február 24-e körül indulhat meg a nagy orosz támadás. Moszkva még az előtt dűlőre vinné a küzdelmet, hogy megérkeznek nyugatról a fejlett fegyverrendszerek, köztük a 140 modern amerikai, angol, francia és német tank.

Putyin: ismét keresztes német tankok fenyegetik Oroszországot

Ismét keresztes német tankok fenyegetik Oroszországot - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten.

Akik arra számítanak, hogy legyőzik Oroszországot a csatatéren, úgy tűnik, nem értik, hogy egy modern háború Oroszországgal nagyon más lesz számukra - hangoztatta Putyin.

Mi a tankjainkat nem küldjük a határukhoz. Van mivel válaszolnunk. És a páncélozott járművek bevetésével az ügynek nem lesz a vége. Ezt mindenkinek meg kell értenie - tette hozzá.

Frontszolgálatra küldik az elfogott férfiakat

A zöld határon át menekülnek a katonaköteles korú férfiak a kényszersorozás miatt. Az ukrán határvédelmi szervek a magyar, román és szlovák határnál is feltartóztattak illegális határátlépésre készülő személyeket, akiket besoroznak és a frontra irányítanak. Erről beszélt Dunda György ungvári tudósítónk Napindító műsorunkban.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!