2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Meddig lehet még finanszírozni a háborút?

Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd kapcsoltuk Bendarzsevszkij Anton biztonságpolitikai szakértőt. Adásunk második felében Dunda György kárpátaljai tudósítót és Bidló Gábort, a Budagabona ügyvezető igazgatóját kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Meddig lehet még finanszírozni a háborút?

A tartalomból: 

  • Bosszút esküdött Odessza bombázása miatt az ukrán elnök.
  • Milyen bosszú jöhet szóba? Napokkal ezelőtt Moszkvában próbáltak dróntámadást elkövetni 2 géppel, amit az oroszok – állításuk szerint – lelőttek, egy toronyházban azonban így is károk keletkeztek.
  • A másik lehetőség a krími híd újbóli támadása lehet, amivel Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szerit az orosz katonai logisztikát akarják megzavarni.
  • További lehetőség a kazettás lőszerek fokozott bevetése. A rendkívül kegyetlen és alattomos fegyvert, amely bevetése után még fél évszázaddal is gyilkolhat (persze civileket) alig pár napja kapta meg Ukrajna az Egyesült Államoktól. 
  • Sokkoló videófelvételt tettek közzé a korábban Twitternek hívott, ma már hivatalosan X-nek nevezett közösségi média, amit a Mandiner szemlézett. A felvételen az látható, hogy orosz katonák menekülnek egy drón elől, egy épületbe rohantak be, de ez lett a vesztük, a drón ugyanis berepült az épületbe és ott robbant fel.
  • Minden száz méter megszerzése 4-5 ukrán katona életébe kerül – ezért megroppant a morál az ukrán hadseregben. Nem egy külföldi újság vagy televízió állítja mindezt, hanem a vezető angol nyelvű ukrán hírportál. A Kyiv Post oldalán ráadásul vezető hír volt a frontról készített beszámoló.
  • Az Európai Bizottság további 1,5 milliárd eurót folyósított Kijevnek. Ezzel a háború kezdete óta Ukrajnának nyújtott uniós támogatás elérte 76 milliárd eurót. A mostani utalás a 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi csomag része. A forrást hitel formájában nyújtják, iskolák, kórházak működtetésére, belső menekültek lakhatásának megoldására, a létfontosságú infrastruktúra helyreállítására.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!