2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Hatalmas dróntámadás érte éjszaka Kijevet

A Háború Ukrajnában adásának vendégei a stúdióban Csizmadia Tamás jogász, Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet vezetője voltak. Szó volt arról, hogy a Wall Street Journal szerint akadályokba ütközhet az Ukrajnának szánt támogatás szinten tartása.

  • Háború Ukrajnában: Hatalmas dróntámadás érte éjszaka Kijevet

A tartalomból:

  • A NATO-tag Észtországgal és Lettországgal határos orosz területet ért támadás az éjjel, 800 km-re Ukrajnától. A pszkovi repülőteret a források szerint 20 ukrán drón támadta: az előzetes adatok szerint egy üzemanyag-utántöltő komplexumot találtak el és négy IL-76-os szállítógépet megrongáltak. Dróntámadásokat hárítottak el Orjolban és Brjanszkban is.
  • Válaszul az orosz hadsereg katonai és infrastrukturális létesítményeket támadott Ukrajnában: a legnagyobb csapás Kijevet érte. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere megerősítette, hogy robbanások történtek a városban.
  • Eközben Odesszában a Fekete-tengerről indított Kalibr rakéták miatt is riadót rendeltek el, Cserkaszi, Kirovográd és Dnyipropetrovszk régiókból is erős robbanásokat jelentettek.
  • Kijev szeptemberben teljes mozgósításra készülhet. Kiszivárgott dokumentumok szerint Chernigov, Sumy, Dnepropetrovsk, Odessza, Zaporozhye, Kharkov és Nikolaev katonai vezetése arra kérték a vállalkozásokat, hogy adják meg azoknak a munkavállalóknak nevét, akik a jövőben besorozhatóak. A sorozást vezetőket pedig arra utasították, hogy fokozzák azok keresését, akik figyelmen kívül hagyták a behívót. A cél az, hogy minél több embert és minél gyorsabban mozgósítsanak.
  • Az ukrán hatóságok még a Nyugat támogatásával sem lesznek képesek 3 millió embert mozgósítani, mert nincs elegendő ember és fegyver – mondta Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök, kommentálva a német Die Welt című lap cikkét, amely szerint akár 3 millió embert is mozgósítani kell a háború megnyeréséhez.
  • Fegyverhiány és belpolitikai nyomás hátráltatja a nyugati erőfeszítéseket Ukrajna támogatásában – írja a Wall Street Journal. A lap beszámol arról, hogy a Biden-kormányzat és európai szövetségesei hosszú távú katonai segítséget terveznek nyújtani Ukrajnának azért, hogy Oroszország ne tudjon győzni a csatatéren és hogy meggyőzzék a Kremlt arról, hogy a Kijevnek nyújtott nyugati támogatás nem fog meginogni.
  • India kevesebb mint egy évtizeden belül az orosz szén legnagyobb vásárlójává válik – derül ki az orosz Yakov and Partners tanácsadó cég hétfőn közzétett jelentéséből. A dél-ázsiai ország továbbra is nagymértékben függ a széntől, a kutatók szerint 2030-ra Újdelhi várhatóan az orosz termikus- és kokszszén vezető importőre lesz, megelőzve Kínát, amelynek az előrejelzések szerint csökkenni fog az importja.
  • Új őrület hódít az energiatermelésben mégpedig a mesterséges fák – írja az energia.rp lengyel portál. A lap arról értekezik, hogy CO2-leválasztás hamarosan az energiaipar főszereplőjévé válik.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!