2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Felvidéki freskó 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Fed elnök: hosszú távon az USA fenntarthatatlan költségvetési pályán van + videó

A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász voltak a vendégeink. Mai adásunkban szó volt arról, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke szerint hatalmas gondok vannak az amerikai államadóssággal.

  • Háború Ukrajnában – Fed elnök: hosszú távon az USA fenntarthatatlan költségvetési pályán van + videó

A tartalomból:

  • Claire Coutinho brit energiaügyi miniszter arra készül, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség februári franciaországi találkozóján felszólítsa Európát: szálljon le az orosz gázról, ezúttal az LNG-ről is.
  • Semmi sem megy jól az amerikai adóssággal. Ez volt a fő üzenet, amelyet Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke vasárnap a CBS-en sugárzott hosszú interjúban elmondott. "Hosszú távon az Egyesült Államok fenntarthatatlan költségvetési pályán van." - hangsúlyozta Powell, kiemelve, hogy "az adósság gyorsabban nő, mint a gazdaság''.
  • Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár pénteki washingtoni találkozójának középpontjában Ukrajna támogatása áll majd. A találkozóra akkor kerül sor, amikor a második mandátumáért kampányoló Joe Biden és a republikánus ellenzék összeütközésbe került egy új törvényjavaslat miatt, amelynek célja a Kijevnek nyújtandó mintegy 60 milliárd dollár értékű katonai segély finanszírozása és egyúttal az amerikai bevándorlási politika szigorítása. Olaj Scholz szóvivője szerint a német kancellár azt tervezi, hogy "megbeszéléseket folytat majd a kongresszus tagjaival".
  • Donald Trump volt amerikai elnök fellebbez a kedden hozott elutasító bírói döntés ellen, amely szerint nem élvez teljes jogi mentességet az elnöki hivatali ideje alatt hozott intézkedésekkel kapcsolatban. Jack Smith tavaly nyáron bűnvádat emelt a volt elnök ellen a 2020-as választások eredményének megváltoztatására irányuló kísérletek miatt, a többi között a Capitolium-i eseményekkel összefüggésben. Az elnökválasztási kampány javában zajlik, jelenleg Trump vezeti a versenyt, Biden pedig népszerűtlenségi rekordokat döntöget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!