2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij leértékelődik + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel, Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetőjével, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij leértékelődik + videó

Komoly változások vannak az ukrán hadvezetésben. Zelenszkij belebukhat a társadalmi ellenállásba?

„A történelemben elég sok katonai puccs volt. (…) Ha az ukrán hadsereg megindulna, nem hiszem, hogy valaki feltartóztatná és valaki olyan komoly könnyeket ejtene Zelenszkijért. De ez más kérdés. Belebukhat, mert Ukrajna sikertelen, egyszerűen a nyugati pénzektől függ. Most, hogy az USA nem ad pénzt, Európa rákényszerül arra, hogy adjon. Az elmúlt napokban volt kint a német kancellár, Scholz az amerikai elnöknél és pont ezt tárgyalták, hogy Európa képtelen megfelelő mennyiségben pénzt, fegyvert és mindent szállítani Ukrajnának az USA nélkül.”

-mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Tucker Carlson interjúja Putyinnal nagyon népszerű.

„Az elmúlt két évben csak nyugati narratívát hallhatott a világ. Az orosz narratívát hallani így közvetlenül, főleg egy nyugati újságíró társaságában ez volt az első alkalom. (…) Szerintem olyan információt nem hallottunk, amiről nem tudtunk korábban, de ezek nagyon fontos információk, hiszen a nyugati média és a nyugati politikusok folyamatosan mondják a saját narratívájukat”

-mondta Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója az elmúlt hetekben a saját bőrén tapasztalta mit élnek át Ukrajnában a hadköteles férfiak.

„A legfontosabb, hogy hétvégén megkaptam a felmentésem. Így most már megnyugodtam. (…) Az embert ez megviselte, főleg az a kiszolgáltatottság, amit ott tapasztal. Voltak olyan esetek, akinek járt a mentesség, mégis besorozták. Ez azért nyugtalanságot okozott.”

-számolt be az ukrán helyzetről Dunda György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az Ukrajnában és a Gázai övezetben zajló háborúkkal kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Stepper Pétert, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójá és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!