2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben - Zelenszkij kizárja a tűzszünet lehetőségét + videó

Vukics Ferenc katonai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója voltak a vendégeink. Többek között beszéltünk arról is, hogy Zelenszkij miért nem lát esélyt a tűzszünetre.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben - Zelenszkij kizárja a tűzszünet lehetőségét + videó

Volodimir Zelenszkij szerint a Kreml a szünetet arra használná fel, hogy újra felfegyverezze és átcsoportosítsa az orosz csapatokat Kijev ellen.

Eközben megtámadta az amerikai és a brit haditengerészet a húszi célpontokat Jemenben. A brit királyi légierő célzott csapásokat hajtott végre a jemeni húszi lázadók katonai létesítményei ellen. Az önvédelemnek nevezett akciót Ausztrália, Bahrein, Kanada és Hollandia támogatta a vörös-tengeri védelmi koalíció kötelékében. Joe Biden szerint a csapás válasz a vörös-tengeri kereskedelmi hajókat ért húszi támadásokra.

Az adás további témái:

  • Oroszország rendkívüli ENSZ Biztonsági Tanács-ülés összehívását kérte péntekre az Egyesült Államok jemeni csapásai miatt
  • Antony Blinken: A palesztin állam létrehozása a legjobb módja a gázai vérontás megállításának és Irán elszigetelésének
  • Tábori kórház létesülhet a Gázai övezetben,  mert a többi kórházban nem lehet már ellátni a sebesülteket
  • Több mint 23 ezer áldozata van az október 7-i Hamász-támadást követő gázai inváziónak
  • Volodimir Zelenszkij kétnapos látogatást tett a balti országokban
  • Zelenszkij: keressük a lehetőséget, hogy létrejöjjön Orbán Viktorral a találkozó
  • A Fekete-tenger térségében a feltárások szerint Ukrajna és Moldova felségvizein vannak a legnagyobb gázlelőhelyek
  • Februárban kezdődnek a hidegháború óta legnagyobb NATO-hadgyakorlatok Németországban illetve a balti államokban és Lengyelországban

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gulyás Gergely: A magyar kormány álláspontja egyértelmű + videó

Gulyás Gergely: A magyar kormány álláspontja egyértelmű + videó

Gulyás Gergely hozzátette: "A NATO misszióban nem kívánunk részt venni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kelljen magyar katonát illetve fegyvereket küldeni Ukrajnába, és továbbra is az a véleményünk, ennek a háborúnak nem lesz megoldása, eddig 800 ezer áldozata van ennek a háborúnak a honvédelmi miniszter szerint, 800 ezer áldozatról beszélünk."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!