2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az Ukrajnában és a Gázai övezetben zajló háborúkkal kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Stepper Pétert, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójá és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Zelenszkij beleöregedett a háborúba + videó

A tartalomból: 

  • Az Ukrajna ellen indított teljes körű orosz háború két éve alatt 31 ezer ukrán katona vesztette életét - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján. "Ebben a háborúban 31 ezer ukrán katona halt meg. Nem 300 ezer és nem 150 ezer, ahogy Putyin és álnok köre hazudja. De minden ukrán katona nagy veszteség számunkra" - szögezte le.
  • A béke kizárólag több fegyver szállításával érhető el - hangoztatta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.
  • Az Ukrajna elleni orosz hadművelet megindításának második évfordulója alkalmából Jens Stoltenberg NATO-főtitkár videóüzenetben erősítette meg a szervezet szándékát Ukrajna felvételére.
  • Az ukrajnai háború Európának nemcsak a területét pusztítja, hanem globális félelem- és gyűlölethullámot teremtett - mondta Ferenc pápa az ukrajnai háború második évfordulójára emlékezve vasárnap.

Nincs realitása Zelenszkij szavainak

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint, amit az ukrán elnök mond, az tényszerűen nem igaz. Hozzátette: Zelenszkij két év alatt megöregedett az orosz-ukrán háborúban és nem hajlandó elismerni, hogy Ukrajna vesztésre áll.

Zelenszkij beszéde egy vádbeszéd volt a Nyugat ellen

- jegyezte meg.

Szerinte az ukrán elnök a háborúban és a naponta elmondott sok valótlanságban öregedett meg, amiket ő mond - fűzte hozzá - az a napi ukrán propaganda. 

Egy propagandát lehetne jól is csinálni, de az ukrán prodaganda nem jó, a vilogon mindenki tudja, hogy hazudnak, az átlagembert már régen nem érdekli Ukrajna a háború után két évvel

- mutatott rá.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e harmadik évfordulója a háborúnak, Nógrádi György elmondta, ha Donald Trump megnyeri az amerikai elnökválasztást, akkor ő véget vet az egésznek és nem lesz újabb évforduló. 

Teljes adás: 

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart az ukrajnai háború két évéről Kijevben 2024. február 25-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!