2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Mi a nagyszabású NATO-hadgyakorlat célja? + VIDEO

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel Magyarics Tamás, Amerika-szakértővel és Dunda Györgyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Mi a nagyszabású NATO-hadgyakorlat célja? + VIDEO

Boris Pistorius német védelmi miniszter közölte, hogy nem szállítanak Ukrajnának nagy hatótávolságú Taurus rakétát, mivel ez jelenleg „nem elsődleges prioritás”. Ukrajna május végén kérte Németországtól, hogy szállítson neki Taurus cirkálórakétákat. A német védelmi miniszter szerint az Egyesült Államok sem szállítja ezeket a cirkálórakétákat a megtámadott országba.

„Ezekkel a rakétákkal orosz területek ellen lehet csapást mérni. (…) A Taurus rakétáknál az volt az elv, a CDU/CSU, tehát a Merz konzervatív tömörülés azt mondta, hogy ezeket a fegyvereket át kell adni Ukrajnának. Oké, szavaz a Parlament, de a Parlament, a Bundestag úgy szavazott, hogy az ellenzék jelentős része is átszavazott a kormány mellé. Őrületes többséggel győzött az, hogy nem szabad átadni a Taurus rakétákat, nem szabad, hogy Németország ebbe a háborúba még jobban belekeveredjen.” -fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

A NATO 90 ezer katonát mozgósít az orosz haderő elrettentése céljából - jelentette be Christopher Cavoli tábornok, a szervezet európai erőinek főparancsnoka csütörtökön.

Az amerikai tábornok a NATO-tagországok védelmi vezetőinek kétnapos találkozóját lezáró sajtótájékoztatón elmondta: a Steadfast Defender 2024 elnevezésű hadgyakorlat, amely elmúlt évtizedek legnagyobb mozgósítása lesz, jövő héten kezdődik és májusig tart majd, a műveletben mind a 31 tagország részt vesz, és támogató tagként Svédország is.

„A trumpi győzelem egyfelől egyértelmű, más szempontból pedig nem annyira egyértelmű. Egyértelmű, hiszen nyilvánvalóan ötven százalék feletti szavazatot kapott. A kilencvenkilenc megyéből kilencvennyolcat megnyert. (…) A másik oldalról a republikánus szavazóknak mindössze egyhatoda ment el szavazni. Másodszor ha ez ötven százalékot eredményezett, akkor azt jelenti, hogy körülbelül a szavazók fele nem rá szavazott. Tehát kiderül, hogy körülbelül tizennégy százalék szavazott a republikánusok közül Trumpra Iowa-ban”

-mondta Magyarics Tamás, Amerika-szakértő arra reagálva, hogy Donald Trump az iowai előválasztás eredményei alapján látványos győzelmet aratott, megerősítve ezzel vezető szerepét a republikánus jelöltek között.

Nem tudják hazatoloncolni a külföldre menekült ukrán férfiakat. Erről beszélt a műsorban Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!