2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén + videó

Andrzej Duda: Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén

Ha a szövetségesek úgy döntenek, Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén. Erről a lengyel elnök beszélt, miután Oroszország bejelentette, hogy megerősíti fegyverzetét Belaruszban és Kalinyingrádban is.

„A lengyel politikai eliten belül van egyfajta konszenzus. Ennek, ha az egyik oldalát nézzük, a földrajzi kitettségét Lengyelországnak, hiszen az Észak-európai síkságon tudjuk azt a két világháború okán is, hogy például az oroszok vagy a szovjetek előszeretettel ezen a síkságon szerettek volna elgyalogolni egészen Európa szívéig. A lengyelekben van egyfajta jogos félelem, el kell ismerni. Ugyanakkor ezzel, hogy atomfegyver telepítését vállalja Lengyelország, az a kérdés, hogy melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás. Tehát, hogy a biztonsági helyzetemet növelem-e, mert elrettentő erőt telepítenek az országom területére, vagy éppenséggel egy célkeresztet rajzolok az országom szívére.”

- mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Megszavazták: 61 milliárd dolláros segítséget kap Ukrajna az USA-tól

„Nagyon izgalmas a helyzet, nyugodtan mondhatjuk. Most nem csak az Egyesült Államok politikájában, hanem azon belül is a republikánus párt megosztottsága különös érdekességeket tartogat. (…) Donald Trump az elejétől fogva támadta az ukrán segélyt. A felmérések alapján ez csökkentette a népszerűségét, így egy olyan megállapodás születhetett -ezt csak találgatja a sajtó -, hogy 9,5 milliárd dollár ebből a 61 milliárdos csomagból hitel”

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!