2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Lejárt a mandátuma, mégis legitim elnök marad Zelenszkij + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Lejárt a mandátuma, mégis legitim elnök marad Zelenszkij + videó

Lejárt Zelenszkij mandátuma, mégis beláthatatlan ideig maradhat még ukrán elnök. Az ukrán államfő "legitim és törvényes" elnök, mert választásokat nem lehet hadiállapot idején tartani - jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter Kijevben.

"Nemcsak Ukrajna, hanem más országok alkotmánya is kimondja, hogy hadiállapot alatt nem lehet választást tartani. Például Németország alaptörvényében is az van írva, hogy a választott tisztségviselő hivatali ideje a hadiállapot alatt folytatódik, és csak a háború vége után hat hónappal lehet választásokat rendezni" - hangsúlyozta Baerbock.

"Eddig az ukrán vezetést nem érték célzott orosz támadások. Lehet, hogy ezzel a helyzettel ez megváltozik. (...) Nagyon sok olyan államalakulat volt, amelyik rendelkezett a szükséges belső legitimizációval, viszont a külső legitimizáció hiánya a bukásához vezetett.(...) Az a tény, hogy a hadsereg mellette áll ez mindent felülír. Gyakorlatilag ameddig a fegyveres erők támogatják az ő uralmát, ameddig a nyugat elismeri őt legitim elnöknek, addig ő hatalmon fog maradni."

- fogalmazott Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Élelmiszer - és feldolgozóipari támogatási pályázatok Magyarországon

"Nincsen jó vagy rossz idő. Csak valamire alkalmas vagy alkalmatlan idő van. Ez adott esetben lehet a szántás, a vetés, a növényvédelmi munkák, a betakarítás. Ez a mostani idő arra alkalmas, hogy a gazdák a gépeiket át tudják nézni, hogy minden rendben van-e a műszaki felkézültséggel."

- mondta Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!