2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni + videó

Nógrádi György, Kiss Rajmund és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni + videó

Irán szombat éjjel drónokkal és rakétákkal is támadást indított Izrael ellen. Irán a két hete a damaszkuszi konzulátusukat ért csapás miatti válaszlépésnek nevezte a támadást. Teherán és Damaszkusz is Izraelt tette felelőssé a csapás miatt.

A legtöbb ország Izrael mellett áll, miközben Teherán önvédelemre hivatkozik.

„Mi a mai iráni cél? Életben maradni! Óriási támogatást adnak a Hamásznak, Hezbollahnak, iraki szervezeteknek, jemeni húsziknak stb. Soha nem beszélünk róla, hogy közben Iránban az életszínvonal megy le. Óriási a tüntetés, óriási az elégedetlenség a mai rezsimmel. Ez a rezsim sikert akart elérni. (…) Irán egyértelművé akarta tenni, hogy vele ezt nem lehet megcsinálni, de nem akart nagy háborút. Irán tökéletesen tudja, hogy mik a gyenge pontjai.”

- mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

„Azt gondolom, hogy Izrael megint kapott egy óriási lehetőséget, hiszen emlékezetnek nézőink október 7-én a borzalmas terrortámadás után a világ nagy része, de a nyugati világ egy emberként besorakozott Izrael mögé, támogatta az Európai Unió, az Egyesült Államok, a NATO tagállamai is. De amikor elindította a harcműveleteket a Hamász ellen, akkor egyre több kritika fogalmazódott meg. (…) Ez egy olyan lehetőség lenne Izraelnek, ha most nem támad vissza, akkor beválthatná később a nemzetközi diplomáciai „zsetonjait” akár az Egyesült Államok felé és az unió politikai vezetése felé, hiszen a legfontosabb küzdelme most a Hamász ellen van.”

- fogalmazott Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

Eközben Ukrajnában az elmúlt hetek rakétatámadásai miatt nagy az aggodalom.

„A mögöttünk hagyott telet átvészeltük, hiszen a tavalyi évvel ellentétben nem voltak áramkikapcsolások. Mára az energiainfrastruktúra helyzete annyira kritikus, sokak szerint egyenesen katasztrofális, hogy akár az előttünk álló nyári hónapokban is lehetnek áramkorlátozások.”

- számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!