2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Halálos áldozatai is vannak a legutóbbi húszi támadásnak a Vörös-tengeren + videó

Demkó Attila, Sayfo Omar és Dunda György elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben:  Halálos áldozatai is vannak a legutóbbi húszi támadásnak a Vörös-tengeren + videó

Hárman meghaltak és legkevesebb négyen megsebesültek, amikor a jemeni húszik rakétával eltaláltak egy libériai teherhajót az Ádeni-öbölben – jelentette be az amerikai hadsereg e térségért is felelős parancsnoksága.

„Van egy eszkalációs potenciál, hiszen nem csak ez történt. A Vörös-tenger alatt kábelek is sérültek az utóbbi napokban. Tehát a húsziknak van még potenciája arra, hogy rondítsanak a helyzeten és úgy tűnik erre megy az eseménysor. Nem tudjuk, hogy mi a cél, meddig akarnak elmenni”

-mondta Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhely vezetője.

Magyarország a csádi menekültek ellátásában, a mezőgazdaság talpra állításában és az egészségügy működtetésében is segít.

Budapesten fogadta csádi kollégáját a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta: a biztonsági válságok korában élünk, amelyek egy része az egyre súlyosbodó terrorizmushoz és az illegális migrációhoz kapcsolódik. Afrikában a Száhel-övezet van a legnehezebb helyzetben, hazánk ebben a helyzetben is világos álláspontot képvisel: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell idehozni.

„Látjuk, hogy mint ahogy sehol máshol a világon, így Afrikában sincs vákuum.  Tehát, amikor az európai nagyhatalmaknak, akiknek történelmileg erős a pozíciójuk a régióban, veszítenek az állásaikból, lesznek más hatalmak, például Kína, Oroszország, akik azonnal betöltik ezt. Az elmúlt 5 évben volt 7 puccs a Száhel-övezet különböző országaiban és azt láttuk, hogy Franciaország (…) elvesztette Malit, Burkina Fasot és Csád esetében is fennáll ennek a veszélye.”

-fogalmazott Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Kifejezetten Ukrajnában jegyzett közvéleménykutató cég végzett kutatásokat azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak az ukránok a háborúval kapcsolatban és, hogy kit szeretnének elnökként látni. A részletekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!