2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Aggasztó, ahogy a NATO fitogtatja az erejét + videó

Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Aggasztó, ahogy a NATO fitogtatja az erejét + videó

A világ kilenc atomhatalma folyamatosan növeli a nukleáris fegyverarzenáljukra fordított kiadásokat, amelyekre csak 2018 óta 387 milliárd dollárt költöttek. A tömegpusztító fegyvereket ellenző, valamint a globális konfliktusokat elemző szervezetek szerint az atomfegyverek a hidegháború óta nem játszottak ilyen fontos szerepet a nemzetközi kapcsolatokban.

"Minden egyes hadgyakorlatnak van támadó jellege, ha más nem akkor támadás elhárítás. Tehát azok a kijelentések, hogy egy harcászati atomfegyver használatának a gyakorlataiban nincs támadó jelleg az finoman szólva is túlzás az Orosz Védelmi Minisztérium részéről. Engem inkább az aggaszt ebben a kérdésben, hogy a NATO-ról tudjuk, hogy egy rendkívül komoly atomarzenállal rendelkezik. (...) Onnantól kezdve, hogy van egy ilyen hadművelet, mint ami Ukrajnában zajlik, ami NATO területen kívüli hadművelet... Miért kell egy védelmi szövetségnek az elrettentését fitogtatni?! Azt mindenki tudja, hogy az Egyesült Államok nagyon komoly mennyiségű készenlétben álló atomtöltettel rendelkezik, még nagyobb mennyiség van raktárakban. tehát ha ez a konfliktus ne adj Isten abba a fázisba jut, akkor nagyon könnyen atomháborúvá szélesedhet."

- fogalmazott Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Erőszakos zöldítés vagy fenntartható termelés

"A zöldítés mint folyamat és mint elvárás a környezetünk védelme, a fenntarthatóság ezek mind olyan fogalmak és olyan folyamatok, amelyek az elmúlt 5-10 évben sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak, mint ami korábban jellemző volt. Ennek elsősorban az volt az egyik kiinduló pontja, hogy a világ növénytermesztésében és az élelmiszerellátásában egyre inkább a mennyiségi aggodalmak jelentek meg. Gyakorlatilag a világ népességének a növekedésére irányuló előrejelzések egy olyan exponenciális növekedést jeleztek előre, amitől nagyon sokan megkongatták a vészharangot, hogy nem lesz elég élelmiszer a Földön és ezért folyamatos éhinségek lesznek."

- mondta Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottságából a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, a III. kerület alpolgármesterét.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ki mondta? „Nem megyek ki Brüsszelbe, ezt megígérhetem.”

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!