2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A gyerekeink életét kockáztatják a háborúpárti politikusok + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A gyerekeink életét kockáztatják a háborúpárti politikusok + videó

Kijevnek joga van megtámadni oroszországi célpontokat és joga van nyugati fegyvereket használni ezen célpontok elleni támadáshoz - jelentett ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben kedden, a tagállamok védelmi minisztereinek tanácskozását megelőzően.

Josep Borrell érkezésekor hangsúlyozta, hogy a nyugati fegyverek használata orosz célpontok ellen "a háború törvénye szerint tökéletesen lehetséges, és nincs benne ellentmondás".

"Melyik olyan Európai Uniós tagállam volt, amelyik olyan fegyvert adott Ukrajnának, amellyel képesek lehenek orosz területeket támadni? Egyedül Franciaország. Macron már elmondta a véleményét. Tehát akkor Josep Borell az ő nevében beszélt. (...) Jens Stoltenberg is leköszönni készül, Emmanuel Macron is. Ők már a következő állásukért lobbiznak. A mi felelősségünkre, a mi vérünket, a mi jövőnket, a gyerekeink életét kockáztatva teszik meg mindezt."

- fogalmazott Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

EP-választás: Tét a mezőgazdasági piacvédelem

"Az uniós csatlakozás idejében egy olyan termelési szerkezet volt jellemző Magyarországon nagyjából, mint ma. Ez azt jelenti, hogy a megtermelt szántóföldi növénytermesztési kultúráknak, búzának, kukoricának, árpának egy jelentős részét exportra kellett értékesíteni. Abban az időszakban viszont kialakult egy hasonló piaci helyzet, mint ami idén február-márciuban kialakult a világban. Tehát gyakorlatilag az előállítási költségek alá csökkentek a piaci árak és ezért mindenki azt kereste, hogy akkor hogyan tovább és mit lehet meglépni. "

- mondta a a BudaGabona ügyvezető igazgatója, Bidló Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!