2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – 95 milliárd dolláros segélycsomagot fogadott el az amerikai szenátus + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Somkuti Bálinttal, biztonságpolitikai szakértővel, az MCC Geopolitikai Műhely kutatójával, Bidló Gáborral, a Budagabona Kft, ügyvezető igazgatójával, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – 95 milliárd dolláros segélycsomagot fogadott el az amerikai szenátus + videó

95 milliárd dolláros segélycsomagot fogadott el az amerikai szenátus Ukrajna, Izrael és Tajvan számára. A kongresszus felsőházában egész éjjel zajlott a vita, amelyen a republikánusok egy része azzal érvelt, hogy az Egyesült Államoknak a saját problémáit kell kezelnie, mielőtt nagy összegű támogatást küld a tengerentúlra. Közben Észtország állítja: Oroszország konfrontációra készül a NATO-val.

„Ennek a 95 milliárdnak a jelentős része, több, mint kétharmada, kb 60 milliárd az Ukrajnának megy egyébként. Az alapvető gondot az jelenti, hogy a felsőház általában egy tanácskozó testület. Tehát az összes olyan demokráciában, ahol van a parlamentnek felsőháza az inkább egy ilyen tanácskozói, támogató szerepet lát el. A végső szó az az alsóházé legtöbb esetben és egyébként azt szokták mondani, hogy a kassza kulcsa a kongresszusnál van”

-mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhely kutatója.

A BudaGabona, ügyvezető igazgatója arról beszélt műsorunkban, mik azok az intézkedések, amelyeket már Magyarországon előre meghoztak pontosan annak érdekében, hogy a gazdák elégedettek legyenek.

„A leghatározottabban szembe mentünk mindenkivel az import korlátozás miatt. Az, hogy Magyarország és négy másik Kelet-Európai határmenti ország önállóan bevezetett bizonyos termékkörökre (…) egy szabályrendszert, ezzel gyakorlatilag ellenőrzött és szabályzott mederbe terelte az ukrán áruknak a behozatalát.”

-fogalmazott Bidló Gábor, a BudaGabona, ügyvezető igazgatója.

Oleksandr Syrskyi új főparancsnok nagyinterjút adott.

„Több érdekes kijelentést is tett az ukrán hadsereg kulcs főparancsnoka. De mindenekelőtt igyekezett ebben az interjúban cáfolni azt a gúnynevet, ami ráragadt, hiszen sokan „Mészárosként” emlegetik. (…) Ebben az interjúban azt ígérte, hogy a katonák élete, az emberélet fontosabb lesz és gyakorlatilag kilátásba helyezte, hogy kivonulnak az ukrán csapatok.”

-számolt be az ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!