2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: egyre hevesebb a drónok háborúja

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd hidegkuti konstantint, a moszkvater.com szerzőjét kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója és kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót. 

  • Háború Ukrajnában: egyre hevesebb a drónok háborúja

A tartalomból: 

  • Kárpátaljára látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket. A látogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és a sajtó sem vehetett részt rajta.
  • Dróntámadás érte a Fekete-tengeri ukrán kikötőket, azt követően, hogy Oroszország a múlt hónap végén nem hosszabbította meg a korábban az ENSZ és Törökország által közvetített gabonaegyezményt. A drónok napkelte előtt és a kora reggeli órákban több helyszínre is csapást mértek. Ukrán források arról számoltak be, hogy Izmailban a kikötőben lévő objektumokat érte találat. A városban többek között egy olajraktár is kigyulladt.
  • Az orosz drónok közben már nemcsak Odesszát támadják, hanem a dunai kikötők gabonaraktárait is. A cél a gabonatároló infrastruktúra elpusztítása. A Duna kulcsfontosságú exportútvonal Ukrajna számára, amióta Oroszország kilépett/nem hosszabbította meg a Fekete-tengeri gabonafolyosón történő szállításra vonatkozó megállapodást.
  • A Lancet orosz öngyilkos drón lett a front új sztárja. A Lancet/Gerely komoly gondot okoz az ukrán fegyveres erőknek, egy friss video szerint a pilóta nélküli repülőgép az Olaszország által Ukrajnának adományozott Aspide Skyguard légvédelmi rendszer védőhálóján áthatolva és telibe találta annak iránytóközpontját. Az orosz dróntámadásról a Twitteren jelent meg a felvétel, melybe idejét és helyét persze nem lehet megerősíteni.
  • Bár a gabonaügy miatt nem felhőtlen Varsó és Kijev kapcsolata, a lengyelek továbbra is kiállnak az ukránok mellett. A gabonaügyben Varsó a lengyel hozzáállás megértését várja el az ukrán féltől – jelentette ki a lengyel külügyminiszter-helyettes miután az ukrán nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét fogadta.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!