2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: egyáltalán nem biztos, hogy lesz nagy tavaszi ukrán hadjárat

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében kapcsoltuk ifj. Lomnici Zoltánt, majd Dunda György kárpátaljai tudósítót. 

  • Háború Ukrajnában: egyáltalán nem biztos, hogy lesz nagy tavaszi ukrán hadjárat

A tartalomból: 

  • Újabb rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen az orosz hadsereg. A Föderáció ismét a nagyobb városok energia-infrastruktúráját támadta.
  • Volodimir Zelenszkij a frontvonal közelébe látogatott, és videóüzenetben beszélt arról, mekkora pusztítást végeztek a Föderáció csapatai.
  • Bahmut egy része továbbra is az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll, az oroszok pedig nem tudják bekeríteni a települést. A településérért már mindkét fél katonák tízezreit áldozta fel, azonban az elhúzódó és véres ostromban egyik fél sem tud a másik felé kerekedni.
  • A Wagner-zsoldoseregnek az a terve, hogy május közepéig 30 ezer újoncot toboroz az ukrajnai különleges katonai hadműveletbe.

Nógrádi György szerint a nyugat által kijevnek átadott harckocsik nem fordítják meg a háború menetét

A Nyugat támogatása nélkül az ukrán hadsereg képtelen ellentámadást végrehajtani az oroszok ellen - jelentette ki Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő azt is megjegyezte, hogy az egyetlen korábbi sikeres katonai akciót is az amerikaiak tervezték meg.

Ázsiával váltotta ki kényszerből elbukott európai piacát Oroszország

Európa elvesztésével az ázsiai piacon, azon belül is Kínában és Indiába tudja érvényesíteni a leginkább gazdasági érdekeit Oroszország. Erről beszélt Lomnici Zoltán. A Századvég jogi tanácsadója kifejtette, hiábavalóak voltak a Föderációval szemben elrendelt uniós szankciók, mert Moszkva olyan kapcsolatot épített ki Delhivel, amely stabilizálja az orosz gazdaságot.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!