2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Dróntámadás Moszkvában, több épületet eltaláltak

Vukics Ferenc katonai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője a stúdióban, valamint Skypon Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője volt Ferkó Dániel vendége.

  • Háború Ukrajnában: Dróntámadás Moszkvában, több épületet eltaláltak

A következő témákról volt szó:

Dróntámadás érte Moszkvát. A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a Lenin sugárúton és egy kisebb utcában érte találat egy-egy lakóépület felső emeletét. Áldozatok nincsenek. A környező társasházakból evakuálták a lakókat. Az orosz légvédelem nyolc drónt hatástalanított, többet lelőtt. Moszkvában akadozik a műholdas navigáció, a Glonass orosz műholdrendszer jeleit most a hadsereg használja.

Az ukrán fegyveres erők több mint egy órán át lőtték a belgorodi régiót is: több lakos meghalt. Az orosz erők közben ismét heves támadást intéztek Kijev ellen, éjjel számos robbanás történt, a város három területén is tűz ütött ki, legalább egy ember meghalt – számolt be Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Kijev mellett Zsitomir, Kirovograd, Harkiv, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban is légiriadót rendeltek el az éjszaka.

Riasztó a helyzet Koszovóban, nagy robbanás készül Európa közepén – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arra reagálva, hogy Zvecsanban tegnap este összecsaptak a koszovói szerbek a NATO KFOR-alakulat békefenntartóival. Ötvenkét szerb került kórházba, hárman súlyos állapotban, a békefenntartó alakulat negyvenegy katonája is megsebesült, köztük húsz magyar, egyiküket meg kellett műteni. Zvecsanban továbbra is feszült a helyzet, az önkormányzat épületét most a KFOR-erők őrzik. A szerb lakosok azért demonstrálnak, mert Pristina ragaszkodik hozzá, hogy elfoglalja hivatalát az a négy polgármester, akiket annak ellenére neveztek ki, hogy szinte a teljes szerb lakosság bojkottálta a választásokat.

A teljes adást itt tudja megtekinteni:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, majd kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!