2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Bahmutban házról házra folyik a harc

Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Tóth Máté energiajogász és kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Bahmutban házról házra folyik a harc
  • Házról házra folyik a harc a támadó Wagner zsoldoshadsereg és az ukrán katonák között Bahmutban. A földig rombolt városban minden épületért dúl a harc - mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója, elismerve, hogy az ukrán erők az utolsó emberig küzdenek. Bahmut a donyecki térség második védelmi vonalának utolsó megerősített állása ami még ukrán kézen van. Az oroszok nagy részben már körbekerítették, és a városba vezető két utat pedig tüzérséggel lövik.
  • Azt az ukrán elnök is elismerte, hogy a kelet-ukrajnai frontvonalakon nehezedik a helyzet, ahogy egyre több orosz katonát vetnek be a harcokban.
  • A brit Challenger 2-es tankok az első között érkezhetnek Ukrajnába, az ukrán személyzet kiképzése már javában zajlik, amit Zelenszkij telefonon köszönt meg a brit miniszterelnöknek.
  • Az ukrán elnök francia kollégájával is rendszeresen értekezik telefonon, sőt a párizsi külügyi szóvivő szerint Zelenszkij Emmanuel Macront kéri meg, amikor Vlagyimir Putyinnak akar üzenni. Ez azt jelenti, hogy mégis csak van valamilyen kommunikáció Kijev és Moszkva közt.
  • 5 ezer dollár a frontszolgálat alóli mentesség ára! Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a hadsereget is átszövő korrupciós botrányokba bukott bele. Erről beszélt Dunda György ungvári tudósítónk a Napindítóban. Nemcsak a túlárazott beszerzésekkel van gond, 5 ezer dollár volt az ára annak, hogy valaki mentesítést szerezzen a katonai szolgálat alól.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!