2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: az USA további 200 millió dollár értékű katonai segítséget nyújt Kijevnek + videó

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizadia Tamás jogász, elemző. Az orosz hadsereg éjjel kemény támadást intézett Kijev ellen azok után, hogy az ukrán elnök az USA-ba látogatott pénzt kérni az újabb hadműveletekhez.

  • Háború Ukrajnában: az USA további 200 millió dollár értékű katonai segítséget nyújt Kijevnek + videó

A tartalomból: 

  • Súlyos támadás érte Kijevet, tíz robbanást hallottak az ukrán fővárosban és megszólaltak a légvédelmi szirénák is hajnalban. Az eddigi információk szerint legalább 50-en sérültek meg, többeket kórházba szállítottak.
  • Eközben Vlagyimir Putyin két vadonatúj, negyedik generációs, nukleáris meghajtású tengeralattjárót avatott fel az északi Szeverodvinszk város hajógyárában.
  • "Az Egyesült Államok kongresszusának el kell fogadnia a 61 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozást Ukrajna számára, különben a világ megkapja karácsonyra Putyint" - jelentette ki az amerikai elnök, miután a Fehér Házban fogadta Volodimir Zelenszkijt. Az ukrán elnököt azért hívta meg Joe Biden Washingtonba, hogy személyesen győzze meg a vonakodó republikánus képviselőket Kijev további támogatásáról.
  • Washington után előre be nem jelentett látogatásra érkezett Oslóba Volodimir Zelenszkij, hogy találkozzon a skandináv országok vezetőivel. Az ukrán elnök részt vesz Északi Tanács csúcstalálkozóján is. A csúcson elsősorban a védelmi- és biztonságpolitikában folytatandó együttműködésről lesz szó.
  • December 15-én helyezik üzembe az Észak-Lengyelországban épített amerikai rakétabázist. A Redzikowo rendszert, amely 24 földről indítható SM-3 rakétát, valamint légvédelmi rendszereket tartalmaz elsősorban a Közel-Keletről induló rövid és közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták leküzdésére építették az Egyesült Államok és a NATO tisztviselői szerint. Romániában már működik hasonló amerikai bázis, az Aegis Ashore. Jelenleg több mint 10 000 amerikai katona állomásozik Lengyelországban, a NATO keleti szárnyának megerősítése érdekében.
  • Az amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy Izrael Hamasz elleni hadműveletének nemzetközi támogatottsága csökken Gáza erős bombázása közepette. Biden bírálatát fejezte ki Izrael keményvonalas kormányával szemben, és azt mondta, Netanjahunak változtatnia kell a hozzáállásán.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!