2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Az ukrán légierő öt csapást mért ellenséges koncentrációs területekre

Élőben elemeztük a legfrisebb ukrajnai háborús híreket|Bendarzsevszkij Antonnal, Kiszelly Zoltánnal és Dunda Györggyel.

  • Háború Ukrajnában - Az ukrán légierő öt csapást mért ellenséges koncentrációs területekre

Az orosz erők az elszenvedett jelentős veszteségük ellenére folytatták a támadóműveleteket Donyeck megyében Bahmut és Avgyijivka települések irányba azzal a céllal, hogy elfoglalják az egész donyecki régiót - közölte az ukrán vezérkar.

A jelentés szerint az orosz erők több rakéta- és légicsapást indítottak ukrajnai települések ellen, és többször támadtak rakéta-sorozatvetőkkel. Az ukrán légierő öt csapást mért ellenséges koncentrációs területekre, komoly veszteségeket okozva a megszálló csapatoknak.

A donyecki régióban lévő, ostromlott Bahmuthoz közeli két település, Dvoriccsja és Krasznopillja község elfoglalásáról tettek bejelentést az orosz katonai hatóságok.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az önkéntes rohamosztagok légi és tüzérségi támogatással vették be Krasznopillját, az előrenyomulás közben több mint hatvan ukrán katonát öltek meg.

Az uniós tagállamok külügyminiszterei hétfőn politikai megállapodást értek el az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatás hetedik részletéről, amely 500 millió eurót biztosít Kijevnek és további 45 millió eurót az uniós katonai misszió által kiképzés alatt álló ukrán erőknek.

A hírt a külügyi és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos jelentette be. Josep Borrell hozzátette, a teljes katonai segítségnyújtás így 3,6 milliárd euróra emelkedik.

A tanácskozáson részt vett Szijjártó Péter is. A külgazdasái és külügyminiszter azt mondta, hogy a lépés a háború eszkalációjához vezet, amit Magyarország ellenez a háború kirobbanása óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Az ukrán biztonsági szolgálatok sikertelenül próbáltak merényletet elkövetni Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - ezt állítja a szervezet vezetője. Erről beszélt a Háború Ukrajnában című műsorban Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor a Moszkvater.com főszerkesztője Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!