2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az ukrán hatóságok továbbra is keresik a helikopterbaleset okait

Adásunk elején Árendás Péter elemezte a legfrissebb híreket az orosz-ukrán háborúról, majd Mártonffy Balázs biztonságpolitikai szakértőt kérdezte Zavaros Eszter és Perjési Tamás. Adásunk második felében kapcsoltuk Billwachs Tibor pénzügyi elemzőt és Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Az ukrán hatóságok továbbra is keresik a helikopterbaleset okait

Legalább 14 ember vesztette életét, 25 pedig megsebesült a kijevi helikopterbalesetben. Bár korábban 18 halottról is érkeztek információk, az ukrán hatóságok végül ezt a hivatalos tájékoztatást adták. Az áldozatok közt van Ukrajna belügyminisztere és helyettese is. A légi jármű egy óvodára zuhant a hírek szerint az egyik kisgyermek is életét vesztette. A tragédia oka továbbra is ismeretlen, a hatóságok vizsgálják a körülményeket.

Az ukrán vezetés egyöntetűen tragédiának tartja a történteket, az elhunyt belügyminisztert sokan gyászolják, csakúgy, mint a tragédia többi áldozatát. Azt azonban még mindig nem tudják, hogy miért zuhant le a helikopter.

Lehet, hogy szabotázsakció volt a szerencsétlenség?

Többen már most tudni vélik, hogy politikai leszámolás áll a kijevi helikopter-tragédia hátterében.

Dunda György, a Hír Televízió kárpátaljai tudósítója arról számolt be, hogy egyes vélemények szerint szándékos szabotázsakció történt.

Minden érintett a saját érdekét tartja szem előtt

Az orosz és az ukrán fél mellett az Egyesült Államok is saját érdekeit igyekszik előtérbe helyezni. Erről beszélt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézet vezetője. Mártonffy Balázs ugyanakkor kiemelte, hogy bizonyos esetekben a kitűzött célokat nem lehet elérni.

Gazdasági szempontból nyereséges a fegyvergyártás és a fegyvereladás

Az orosz-ukrán háború kapcsán Németország kevésbé, az Egyesült Államok annál inkább elkötelezett a támadó fegyverek gyártása mellett - közölte Billwachs Tibor. A pénzügyi elemző ugyanakkor azt is hozzátette, hogy eleget téve a korábbi NATO-vállalásnak, Európa számos országa az elmúlt években fegyverkezésbe kezdett.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!