2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Az Economist szerint Putyin egyelőre megnyerte a háborút Ukrajnában + videó

A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, elemző volt a vendégünk. Adásunkban szó volt arról, hogy az Economist című brit lap szerint úgy tűnik, Putyin egyelőre megnyerte a háborút Ukrajnában.

  • Háború Ukrajnában – Az Economist szerint Putyin egyelőre megnyerte a háborút Ukrajnában + videó

Az adás témái:

  • Néhány állam több milliárd dolláros beruházáshoz jutott annak köszönhetően, hogy az USA segíti Ukrajnát. A legtöbb pénzt Pennsylvania, Arizona és Texas kereste.
  • Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter úgy véli, hogy az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segítség az Egyesült Államok nemzeti érdeke, és nem engedhető meg, hogy Ukrajna veszítsen.
  • Védelmi vonalak építését jelentette be Volodimir Zelenszkij a teljes fronton, emellett az Oroszországgal és a Fehéroroszországgal közös határon.
  • Közben az orosz hadsereg megkezdte a nagy erejű tüzérdandárok megalakítását, amelyek fő feladata az ellenséges védelem áttörése. Az új egységek nagy kaliberű tüzérséggel lesznek felfegyverkezve.
  • Az Economist szerint úgy tűnik, Putyin egyelőre megnyerte a háborút Ukrajnában. A lap azt írja, hogy Moszkva egyesítette a lakosságot a háború során és a hírhedt „olajárplafon” is csúfos kudarcot vallott, mivel Oroszország megtalálta a kerülő utakat, és az európai országok pedig továbbra is orosz energiát vásárolnak.
  • Nincs közös uniós álláspont Ukrajna EU-csatlakozásáról, ezért Magyarország nem megbontja az uniós egységet, hanem nem szeretné, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a kérdést, mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök azt mondta, Ukrajna háborúban áll, nem tudjuk, mekkora az ország területe, hiszen egy része orosz megszállás alatt áll, és nem tudjuk a népesség számát sem. A fejlesztési források kérdése is tisztázatlan, ezért nem tudjuk, mivel járna Ukrajna felvétele a jelenlegi tagok számára.
  • A lengyel fuvarozók 4 hete blokkolják az ukrán-lengyel határon a forgalmat.
  • Kreml: A NATO a schengeni övezet katonai változatát akarja létrehozni Európában.
  • Megerősíti a NATO Ukrajna hosszú távú támogatását, jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A szövetség külügyminisztereinek két napos brüsszeli ülésén az ukrajnai és a közel-keleti háborúkkal, és a sürgős biztonsági kérdései vannak napirenden. Oroszországgal kapcsolatban Stoltenberg arra figyelmeztetett, hogy Moszkva a szövetséges demokráciák destabilizálására törekszik, az ukrajnai háborúról pedig kijelentette, hogy Kijev „nagy veszteségeket okoz Oroszországnak”, visszafoglalta az Oroszország által megszállt terület 50 százalékát.
  • Nagy-Britannia egyik legfejlettebb haditengerészeti hajóját küldi a Perzsa-öbölbe.
  • A katonai műveletek kockázatai nagymértékben megnőnek, ha az Egyesült Államok megsérti az egy Kína elvét Tajvannal kapcsolatban – mondta a volt kínai amerikai nagykövet.
  • Izrael hozzáférést kaphat a zsidó államban található amerikai fegyverraktárakhoz.
  • Véget ért a tűzszünet, Izrael újrakezdte a Gázai övezet bombázását. Az Egyesült Államok azt kérte, óvják a civil életeket a Hamasz elleni harc során.
  • Már a jövő héten szavazhat az amerikai törvényhozás Rand Paul kentuckyi republikánus szenátor javaslatáról, amely szerint az összes amerikai katonát – hozzávetőleg 900 főt – kivonnának Szíriából. „Az amerikai népnek elege van a végtelen közel-keleti háborúkból, közölte a szenátor. "Ennek ellenére 900 amerikai katona maradt Szíriában anélkül, hogy létfontosságú amerikai érdek forogna kockán, nincs meghatározva a győzelem, nincs kilépési stratégia és nincs kongresszusi felhatalmazás, hogy ott legyenek” – hangsúlyozta Rand Paul.
  • Kína újabb katonai repülőgépeket és hajókat küldött Tajvan közelébe.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pindroch Tamás: A jobboldal minden országban nemzeti + videó

Pindroch Tamás: A jobboldal minden országban nemzeti + videó

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap. Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője volt a Napi aktuális vendége. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!