2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Avdijivka eleste után átfogó orosz offenzíva kezdődött + videó

Az egykor több mint 30 ezer lakosú, mára porig rombolt Avgyijivkából kivonultak az ukrán csapatok. A HírTV stúdiójában Csizmadia Tamás jogász, elemző és László András külpolitikai szakértő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb híreket. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Avdijivka eleste után átfogó orosz offenzíva kezdődött + videó

A tartalomból: 

  • Óránként érkeznek a jelentések az ukrán vonalak áttöréséről Rabotino közelében. Úgy tűnik, hogy az orosz erők kihasználják az ukránok avdijivkai összeomlásából adódó zűrzavart. Közben Vlagyimir Putyin kitüntette az Orosz Fegyveres Erők pilótáit és más katonákat, akik hozzájárultak Avdijivka elfoglalásához. A légierőnek kiemelt szerepe volt a hadművelet befejezésében.
  • Az ukrán igazságügyi miniszter a fegyveres erők megsegítésére foglyok toborzását kéri. Denis Malyuska megismételte, hogy „biztonságosan mozgósíthatunk és csatatérre küldhetünk” legalább 50 000 büntetett előéletű embert.
  • Valószínűleg elhalasztják az Ukrajnáról szóló magas szintű csúcstalálkozót – jelentette a Bloomberg. A hírügynökség szerint Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy a találkozót márciusban tartsák, azonban valószínűleg áprilisra vagy májusra halasztják a világ vezetőinek elkötelezettsége hiánya miatt.
  • A NATO-t felváltó szövetségi rendszerekről egyeztet az európai biztonsági elit - írja a The Washington Post forrásokra hivatkozva. A lap beszámol arról, hogy a hétvégén rendezett Müncheni Biztonsági Konferencián az európai vezetők elkezdtek tárgyalni a NATO-t kiegészíteni vagy felváltani képes struktúrák létrehozásáról, mert attól tartanak, hogy Trump megnyeri a választást és csökkenti a szövetség támogatását.
  • Visszafordíthatatlan folyamatok kezdődtek Európában az orosz gáz elutasítása után - mondta az orosz elnök egy interjúban. Putyin hangsúlyozta: az európai országok abban reménykedtek, hogy ha nem vásárolnak orosz gázt, Oroszország összeomlik, ehelyett az európai ipar más országokba költözik, elsősorban az Egyesült Államokba, ahol jóval alacsonyabbak az energiaárak, így olcsóbb a termelés. Hozzátette: az európai országok döntsék el maguk, hogy vesznek-e orosz gázt vagy sem, Oroszország nélkülük is boldogul.

Teljes adás: 

Fotó: Jose Colon/Anadolu Hírügynökség - Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!