2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Amerikai becslések szerint már több mint 100 ezer ukrán katona esett el

Egy ukrán politológus szerint Zelenszkíj szándékosan ítéli katonáit halálra. A stúdióban Stier Gábor a Moszkvater.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő.

  • Háború Ukrajnában: Amerikai becslések szerint már több mint 100 ezer ukrán katona esett el
  1. Zelenszkij! Prigozsin arcon köpött, vond vissza csapataidat Bahmutból! - üzente Oleh Szoszkin politológus az ukrán elnöknek, aki nem hajlandó feladni Bahmutot. A két ukrán elnök korábbi tanácsadója úgy véli, hogy Zelenszkij szándékosan halálra ítéli az embereket Bakhmutban.

A politológus így fogalmazott: Zelenszkíj Bahmutban már nincs esélyed. Az emberek ott állnak, és várják, hogy a vesztükbe rohanjanak. Nem lehet, hogy akár egy ember is ott legyen. Nincs miért ott maradni, Zelenszkij! A döntéseiddel szándékosan halálra ítélted a védtelen ukrán katonákat, akiknek nincs mivel ellenállniuk. És neked, Zelenszkij, Prigozsin egyenesen az arcodba köpött azzal, hogy megmutatta a felvételeket arról a műhelyről, ahol decemberben kitüntetted Bahmut védőit. A Decemberben kitüntetettek, ma pedig már foglyok és Prigozsinék elfoglalták azt az üzemet. Ez már a Bakhmut déli része. Vagyis Bakhmutot már szinte teljesen elfoglalták az oroszok

– mondta az ukrán politológus.

  • Oroszország a Fekete-tengeren találta meg a lelőtt amerikai felderítő drón roncsainak egy részét - közölte egy ügyet ismerő amerikai tisztviselő, aki a CNN-nek nyilatkozva a roncsokat üvegszálas darabokként vagy egy MQ-9 Reaper drón apró részeiként írta le.
  • A szakértő arról is beszámolt, hogy Oroszország elérte azt a helyet, ahol egy amerikai felderítő drón landolt a Fekete-tengeren, körülbelül 70-80 mérföldre délnyugatra a Krímtől. Eközben a Biden-adminisztráció arról beszélt, hogy lehetetlenné tette az oroszok számára, hogy hírszerzési értéket gyűjtsön a drónok maradványaiból.
  • Elfogadta a moldovai parlament csütörtökön a kormánypárt képviselőinek támogatásával az új államnyelv elnevezéséről szóló törvényt. Ennek értelmében az ország hivatalos nyelvének elnevezése immár nem moldáv, hanem román.

     

    Teljes adás: 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!