2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: a vízumszigorítás politikai nyomásgyakorlás az USA részéről

Két évről egy évre csökkentette a magyar vízummentességet az Egyesült Államok, miután hazánk nem adta ki a kárpátaljai magyarok adatait. Vendégeink: Vukics Ferenc, katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkva tér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: a vízumszigorítás politikai nyomásgyakorlás az USA részéről

A tartalomból:

  • Biden, Nuland, Pressman, Power és csapataik információkat akarnak gyűjteni a magyar emberekről, hogy aztán átadhassák azokat a kijevi rezsimnek – írta a Twitter oldalán a New York Young Republican Club, az USA legfontosabb republikánus szervezete, amely kiállt Magyarország mellett azt követően, hogy tegnap az Egyesült Államok a magyarok számára az elektronikus beutazási engedélyezési rendszer az ESTA keretében biztosított érvényességi időt azonnal két évről egy évre csökkentette. Az amerikai nagykövetség közlése szerint ugyanis Magyarország 2011 és 2020 között mintegy egymillió embernek – főként a szomszédos államokban élő magyar nemzetiségűeknek – adott állampolgárságot „anélkül, hogy – idézem - megfelelő biztonsági intézkedéseket tett volna személyazonosságuk ellenőrzésére”. Egy magas rangú amerikai kormánytisztviselő szerint a módosítások nem vonatkoztak a vízummentességi program másik 39 résztvevőjére, hanem „csak Magyarországra vonatkoztak”.
  • Trump szerint Bidenék keresnek az ukrajnai háborún. Az egykori elnök úgy fogalmazott, Bidenék dollármilliókat kaptak Ukrajnától. Most Ukrajna dollármilliárdokat és milliárdokat kap az amerikai adófizetőktől. Joe Biden kompromittált, ő rángat bele minket egy globális konfliktusba annak az Ukrajnának a nevében, amely látszólag fizette a családját. Dollármilliókat. Ezen információk fényében az Egyesült Államok Kongresszusának meg kell tagadnia még egy további kifizetés engedélyezését is a kimerült készletünkből” – fogalmazott Trump.
  • Behívatta az ukrán külügyminisztérium Lengyelország kijevi nagykövetét azért mert a lengyel elnök egyik tanácsadója – az ukránok szerint - „elfogadhatatlan kijelentést tett Ukrajnáról” – írja a Sky News. Marcin Przydacz lengyel elnöki tanácsadó ugyanis azt mondta: Lengyelország várhatóan meghosszabbítja az ukrán mezőgazdasági termékekre szabott behozatali tilalmat. Határozottan ki kell állnunk a lengyel állam érdekei mellett ebben a kérdésben. Ukrajnának pedig ideje lenne elkezdeni értékelni azt, amit Lengyelország tesz érte – mondta a lengyel Gazeta szerint a tanácsadó, aki a nyilatkozatában kétszer is beszélt arról, hogy szerinte Ukrajna nem elég hálás a segítségükért.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Háború Ukrajnában - Megpróbálták megölni Putyint + videó

Az ukrán biztonsági szolgálatok sikertelenül próbáltak merényletet elkövetni Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - ezt állítja a szervezet vezetője. Erről beszélt a Háború Ukrajnában című műsorban Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor a Moszkvater.com főszerkesztője Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!