2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: A Putyin elleni elfogatóparancs akadályozza a konfliktus diplomáciai úton való rendezését

Egy különleges bíróságnak kellene döntenie az orosz-ukrán háborúban elkövetett bűncselekmények ügyében - véli Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő. Csizmadia Tamás elemző pedig arra hívta fel a figyelmet Háború Ukrajnában című műsorunkban, hogy a bankcsődök és a pénzügyi válság miatt az Amerikai Egyesült Államok akár ki is hátrálhat a kijevi vezetés mögül.

  • Háború Ukrajnában: A Putyin elleni elfogatóparancs akadályozza a konfliktus diplomáciai úton való rendezését

Kijev szövetségesei közül többen is azt remélik, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elé állíthatják Vlagyimir Putyint. Az orosz elnök ellen múlt hétvégén adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Bár Oroszország nem ismeri el a hágai székhelyű testületet, 123 ország ratifikálta azt a római statútumot, amely értelmében Putyint elvileg kiadhatnák a bíróságnak.

Elemzők szerint a Vlagyimir Putyin ellen kiadott körözés, illetve a nyugati fegyverszállítások nagy mértékben akadályozzák a háború diplomáciai úton való rendezését.

A teljes adást itt tudja megtekinteni:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!