2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: a kelet-ukrajnai háborús övezetbe látogatott az orosz elnök

Váratlan látogatást tett a Krímben és Ukrajna oroszok ellenőrizte területén Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök Mariupolban a helyreállítás felől érdeklődött. Az ukrán elnöki hivatal vezetője erre reagálva azt mondta, hogy Putyin akciója cinizmusról tanúskodik az általa lerombolt városban. Mihajlo Podoljak hangsúlyozta: a bűnöző mindig visszatér a tett helyszínére. Az orosz-ukrán háború aktualitásairól Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel, Billwachs Tibor pénzügyi elemzővel és Dunda György kárpátaljai tudósítónkkal beszélgettünk.

  • Háború Ukrajnában: a kelet-ukrajnai háborús övezetbe látogatott az orosz elnök

"Elnökünk, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin tudja, hogyan kell jó értelemben meglepetést okozni." – közölte Mihail Razvozsajev szevasztopoli kormányzó, aki a látogatás pillanatáig úgy tudta, hogy az orosz elnök csak videokonferencia keretében vesz majd részt az intézmény megnyitóján.

Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háború óta most első alkalommal utazott el a Krímbe, amelynek 2014-es Oroszországhoz csatlakozásáról végül refenrendumon döntött a lakosság, de azt a nemzetközi közösség nem ismeri el. Nemzetközi elemzők azonban biztosra veszik, hogy ha a jelenlegi háborút sikerülne is békemegállapodással lezárni, a 85-90 %-ban oroszok lakta félsziget már nem fog visszakerülni Ukrajnához.

Az orosz elnök a Krímből helikopterrel utazott Donyeckbe, majd gépkocsival folytatta az útját Mariupolba. Az autót maga vezette, mellette pedig Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes ült, akivel a több hónapos ostrom során szétlőtt város felújítási munkálatairól egyeztetett.

Az elnöki látogatásról és az orosz-ukrán háború más aktualitásairól Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel, Billwachs Tibor pénzügyi elemzővel és Dunda György kárpátaljai tudósítónkkal beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!