2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Kína azt kéri, az Egyesült Államok ne szállítson piszkos bombákat Ukrajnának

A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője beszélgettek az ukrajnai helyzetről.

  • Háború Ukrajnában - Kína azt kéri, az Egyesült Államok ne szállítson piszkos bombákat Ukrajnának

A tartalomból:

  • A csecsen vezető, Ramzan Kadirov azt javasolta, hogy az uránszennyezés következményeit nyugati területeken kellene demonstrálni, és utána magától megszűnne a vágy a téma megvitatására.
  • A kínai elnök, Hszi Csin-ping oroszországi látogatása hétfőn kezdődött. A csúcstalálkozót követően közös nyilatkozatot adtak ki Oroszország és Kína között a partnerség és a stratégiai együttműködés elmélyítéséről, és egy kis üzenetet is küldtek a nyugatnak, amikor búcsúzáskor arról beszéltek: “olyan változás jön, ami 100 éve nem volt. És ezt a változást együtt hajtják végre.”
  • Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.
  • Eközben Robert Fico egykori szlovák elnök azt mondta, az USA és az EU szövetségbe taszítja Oroszországot Kínával. A korábbi kormányfő szerint az új szlovák kormánynak nyíltan bele kell egyeznie a reális békemegoldásokba Ukrajnában.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!