2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Kína azt kéri, az Egyesült Államok ne szállítson piszkos bombákat Ukrajnának

A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője beszélgettek az ukrajnai helyzetről.

  • Háború Ukrajnában - Kína azt kéri, az Egyesült Államok ne szállítson piszkos bombákat Ukrajnának

A tartalomból:

  • A csecsen vezető, Ramzan Kadirov azt javasolta, hogy az uránszennyezés következményeit nyugati területeken kellene demonstrálni, és utána magától megszűnne a vágy a téma megvitatására.
  • A kínai elnök, Hszi Csin-ping oroszországi látogatása hétfőn kezdődött. A csúcstalálkozót követően közös nyilatkozatot adtak ki Oroszország és Kína között a partnerség és a stratégiai együttműködés elmélyítéséről, és egy kis üzenetet is küldtek a nyugatnak, amikor búcsúzáskor arról beszéltek: “olyan változás jön, ami 100 éve nem volt. És ezt a változást együtt hajtják végre.”
  • Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.
  • Eközben Robert Fico egykori szlovák elnök azt mondta, az USA és az EU szövetségbe taszítja Oroszországot Kínával. A korábbi kormányfő szerint az új szlovák kormánynak nyíltan bele kell egyeznie a reális békemegoldásokba Ukrajnában.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!