2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Kiderült, miért robbanthatta fel az USA az Északi Áramlatot

Háború Ukrajnában című műsorunk vendégei Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász voltak.

  • Háború Ukrajnában - Kiderült, miért robbanthatta fel az USA az Északi Áramlatot

Az Egyesült Államok azért robbantotta fel az Északi Áramlat vezetékeit, mert attól tartott, hogy a tél közeledtével Németország mégiscsak megnyitja azokat az orosz gáz előtt - mondta Seymour Hersh amerikai újságíró a democracynow portálnak adott interjújában.

A tényfeltáró újságíró szerint, Joe Biden elnök azt mondta, idézem: "komoly háborúm van Ukrajnával. Nem néz ki jól. Biztos akarok lenni abban, hogy élvezem Németország és Nyugat-Európa támogatását."

Hersh szerint Biden rájött, hogy a tél közeledik, és nehéz lesz a németeket az olcsóbb orosz gáz visszautasítására szorítani. Biden azt mondta: "nem akarom, hogy a németek azt mondják: Otthagyjuk a játékot, mert üzemanyag nélkül mészárlás lesz, a gazdaságunk le fog állni, kimegyünk tehát, és megnyitunk egy gázvezetéket, amit megtehettek volna. Tehát Biden, kizárta ezt a lehetőséget " - mondta az interjúban az újságíró.

Hersch rámutatott arra is, hogy az Egyesült Államok az első Északi Áramlat gázvezeték beindítása óta beszél a gáz és az olcsó energia Európát fenyegető veszélyéről.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!