2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Izraelben és Ukrajnában: robbanásszerűen megnőtt az antiszemita bűncselekmények száma a Nyugaton + videó

A stúdióban Kis-Benedek József katonai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, közíró. Kapcsoltuk Párizsból Jérôme Besnard-t francia egyetemi tanárt, merthogy Franciaországban leszúrtak egy zsidó nőt az otthonában. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Izraelben és Ukrajnában: robbanásszerűen megnőtt az antiszemita bűncselekmények száma a Nyugaton + videó

A tartalomból: 

  • A mai naptól három napos gyászt hirdettek Kárpátalján amiatt, hogy múlt pénteken egy orosz rakéta- vagy drontámadás következtében életét vesztette a magyarokkal feltöltött munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár több mint húsz katonája, sokan pedig megsebesültek a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében. A tragédia körülményeit még nem sikerült tisztázni.
  • Az Izrael és a Hamász közötti háború elvonja a figyelmet Ukrajnáról - közölte sajnálkozva Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint országa nincs patthelyzetben, de az emberek elfáradtak, és az idő elszállt. Több nyugati lap is kifejtette nemrég, hogy az ukrán ellentámadás kudarcot vallott, mivel a több mint ezer kilométer hosszú frontvonal csaknem egy éve alig mozdult.
  • Múlt pénteken Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője megtartotta az Izrael és a Hamász közötti konfliktus kezdete óta régóta várt beszédét. A libanoni síita szervezet, amely évtizedek óta Izrael esküdt ellensége, nem folytat teljes körű háborút a zsidó állam ellen, noha a libanoni-izraeli határon október 7-e óta már számos halálos áldozatot követeltek az összecsapások.
  • Franciaországban 1040 antiszemita cselekményt regisztráltak a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása óta. Az elmúlt hetekben az antiszemita cselekmények száma ugrásszerűen megnőtt Nyugaton, különösen Franciaországban, ahol több mint 6 millió muszlim él miközben ott él Európa legnagyobb zsidó közössége is, amely a közösségi térben naponta gyűlölet tárgya.
  • Szombaton leszúrtak egy zsidó vallású nőt lyoni otthonában, és horogkeresztet festettek az ajtajára. A Franciaországban elkövetett zsidóellenes cselekmények miatt francia képviselők egy olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, ami több év börtön és pénzbírsággal büntetné az anticionizmust és Izrael Állam létezésének vitatását.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

A Zsuzsi asztala legújabb adásában a műsorvezető, György-Horváth Zsuzsi Szentistvánbaksára látogat el a Vizi családhoz. Megnézheti mi a kecskék egyik kedvenc eledele, ennek begyűjtésében is komoly szerepet vállal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!