2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 18:30

Háború Ukrajnában

A Föderáció újabb állásokat foglalt el Ukrajna területén + videó

Donyecknél és Avgyijivkánál egyaránt kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők - közölte Moszkva. Utóbbi városban házról-házra járnak a katonák. Ukrán mesterlövészek, aknák és robbanóeszközök után kutatnak. Avgyijivka múlt heti bevétele Vlagyimir Putyin orosz elnök eddigi legnagyobb győzelme Bakhmut megszállása óta.

  • A Föderáció újabb állásokat foglalt el Ukrajna területén + videó

Összedőlt házak, fák maradványai, a kutyák mellett sétáló nő egyike annak a néhány száz civilnek, aki nem hagyta el a korábban mintegy 30 ezer fős települést a hosszú hónapok óta tartó támadásokat követően.

Az orosz védelmi minisztérium által közzétett felvételen jól látható, hogy szinte minden épület megsemmisült Avgyijivkában.

Volt olyan romok között sétáló orosz katona, aki elmesélte, hogyan foglalták el a várost. Azokat a pincéket is megmutatta, ahová a civilek menekültek korábban.

Oroszország meggondolatlannak és túl gyorsnak nevezte az ukrán csapatok kivonulását Avgyijivkából. Rengeteg sebesült katonát és fegyvert, illetve lőszert hagytak hátra.

Ukrajna azzal indokolta döntését, hogy a csapatait szerette volna megóvni egy hatalmas vérengzéstől, és minimalizálni akarta veszteségeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!