2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Globál

Gyilkosság a konzulátuson

A Hasogdzsi-ügy hatása a Közel-Keletre.

Egy újságíró meggyilkolása boríthatja fel a Közel-Kelet erőviszonyait. A Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán történtek miatt az Egyesült Államok is kínos helyzetbe került. A Trump-kormányzat eddig a szaúdiakra támaszkodott Irán elszigetelésében, de most alaposan át kell gondolnia a stratégiáját. Hogyan rendezi át a status quo-t Dzsamal Kasodzsi meggyilkolása?

A stúdióban N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet-szakértő (MTA Világgazdasági Intézet) és Magyarics Tamás Amerika-szakértő (ELTE). 

További epizódok

Globál: Balra át Németország!

Megállapodtak a tárcák elosztásában az új berlini koalkíciós kormány pártjai. Ez is téma volt az e heti Globálban. 2021. november 27.

Globál: Szépen lassan visszaszivárog a mindennapjainkba a koronavírus

A liverpool-i robbantás, a lengyel-belarusz helyzet, az európai koronavírus körkép és a kanadai ítéletidő - ezekről is szó volt az e heti Globálban. 2021. november 20.

Globál: Európa ostrom alatt!

A Globál vendégei Karol Biernacki, lengyel tiszteletbeli konzul és Vigoczki Máté, kutató voltak. 2021. november 13.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Az emberiség kezében ott van a megoldás kulcsa

Glasgow-i konferencia. Megalapozott-e a világvége hangnem? Milyen főbb vállalásai voltak a klímamegállapodásnak? Mi a különbség a párizsi klímakonferencia vállalásaihoz képest? Vendégünk volt Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!