2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Globál

Globál: Sokan vádolták a kínai hatóságokat, hogy lassan reagáltak

A Hír TV Globál Extra című műsorában a koronavírus-járvány kitörésének körülményeit foglaljuk össze. Kínában ütötte fel fejét a vírus. A kutatók egyelőre csak annyiban bizonyosak, hogy a városból származik a kór. Az eset nagyon hasonlít a 17 évvel ezelőtti SARS-járványra.

  • Globál: Sokan vádolták a kínai hatóságokat, hogy lassan reagáltak

A SARS-vírus és a jelenlegi koronavírus terjedési módjában és tüneteiben is hasonló. A világot megbénító új típusú koronavírus neve pedig hivatalosan ez: Súlyos Akut Légzőszervi Szindróma – kettes típusú koronavírus.

A két vírus genetikai állományának közel 80 százalékban egyezik. Az új típusú koronavírus az influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat, hasonlóan a 2003-as SARS vírushoz. Mindkettő állatokról terjedt emberre. A kutatók szerint mindkét esetben a denevér lehetett a gazdaállat, de előkerült már a tobzoska és a kígyó is, mint lehetséges vírusforrás.

A vírus pontos kialakulását a szakértők még mindig kutatják. A koronavírus első jelei arra utaltak, hogy a kínai Vuhan piacán árusított élő állatokról mutálódott. A piacon a többi között kígyókkal, denevérekkel, elhízott bambuszpatkányokkal és rókákkal is kereskedtek. Jelenleg azonban mindössze egy dologban értenek egyet a szakértők, abban, hogy a járvány, ami megváltoztatta az ismert világunkat, a kínai Hupej tartomány legnagyobb városából indult.

 A teljes adás:

 

Globál: Franciaországban érte el először az öreg kontinenst a koronavírus

A Globál különkiadásában a koronavírus-járvány kitörésének európai körülményeit foglaltuk össze. Január 24-én érte el az öreg kontinenst a Kínából indult krónikus tüdőgyulladást okozó új koronavírus. Az első esetet Franciaországból jelentették.

Három embernél mutatták ki a koronavírust. A bordeaux-i fertőzött egy 48 éves kínai származású francia férfi, aki január elején hivatalos úton járt a járvány gócpontjának számító Wuhanban. Párizsban egy kínai házaspárnak lett pozitív a tesztje. Ők ugyancsak a 11 milliós kínai metropoliszból érkeztek Franciaországba. Január 27-én jelentették az első megbetegedést Németországból is. A 33 éves férfi azonban nem járt Kínában, egy céges továbbképzésen kaphatta el a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre. A 33 éves német férfi 17 munkatársát fertőzte meg. Szakértők szerint a bajor gócpont lehet a felelős az olaszországi helyzetért.(...)

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!