2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Radar 00:05

Globál

Globál: Rasszizmust gerjeszt a kritikai fajelmélet

A kritikai fajelméletet a fajgyűlölet ellen hívták életre. A marxista gyökerű, de amerikai viszonyokhoz igazított ideológia azonban maga is rasszizmust teremtett. Erről beszélt a Globálban Chris Rufo amerikai konzervatív politikai aktivista. Szerinte a floridai kormányzó, Ron DeSantis sikerrel állt ellen a szélsőbaloldali ideológiák iskolai terjesztésének, és ezzel a választók nagy többségének támogatását sikerült is megszereznie.

  • Globál: Rasszizmust gerjeszt a kritikai fajelmélet

A kritikai fajelmélet európai eredetű, de azt amerikai körülményekhez igazították. A társadalmi osztály helyett a bőrszínt veszi alapul; állítása szerint Amerikában az elnyomók és elnyomottak faji alapon különülnek el, szembeállásuk is faji jellegű.Erről beszélt a Globálnak Christopher Rufo, aki a Danube Institute meghívására érkezett Magyarországra.

A konzervatív politikai aktivista szerint

a kritikai fajelmélet a legnagyobb pusztítást az iskolákban végzi, ahol a gyerekeket bőrszín szerint csoportokra osztják, a fehér diákokat kivételezettséggel vádolják és megszégyenítik, a feketéket pedig elnyomottnak kiáltják ki.

Az amerikai szülők a járvány miatt bevezetett online oktatás során szembesültek azzal, hogy mit oktatnak gyermekeiknek. A felháborodott szülők azóta az iskolatanácsokban követelik a kritikai fajelmélet és az LMBTQ-propaganda tanításának tilalmát.

Ron DeSantis floridai kormányzó felkarolta ügyüket és törvényt hozott a kiskorúak és a szülők védelméről. Még az amerikai szórakoztatóipari lobbival, Hollywoddal és a Disney médiaóriással is volt mersze szembeszállni, amit a választók elsöprő támogatással jutalmaztak.

További témáink:

  • Újabb korrupciós botrányok várhatók Brüsszelben, amelyek a jövő évi európai parlamenti választásokra is kihatnak majd. Köszöntöm Önöket a Globálban látják, Gantner Barnabás vagyok!
  • Adásunkban megszólaltatjuk a The Times brüsszeli tudósítóját. Bruno Waterfield-et az európai parlamenti ügyek hátteréről kérdeztük.
  • Lesznek-e alsóbbrendű uniós polgárok, vagyis hogyan áll a kétsebességes Európa? A megváltozott geopolitikai térre hogyan reagál az európai Politikai Közösség? A Mathias Corvinus Collegium nemzetközi konferenciáján jártunk.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Eva Vlaardingerbroek holland filozófus és politikai aktivista szerint a feminizmus boldogtalanságot hozott az európai nőknek 2023. május 27.
Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Volodimir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket. Ursula von der Leyen nem hallott semmiről. 2023. május 20.
Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

A Globál Akkuyuban forgatott, ahol épül Törökország első atomerőműve. 2023. május 13.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Utazó pápák

Globál: Utazó pápák

Ahol a pápa, ott van Róma. Csak későn, a XX. században kezdtek el igazán utazni a pápák. Addig a katolikus egyházfők biztonsági megfontolásokból miatt sem utaztak, inkább követeket küldtek maguk helyett. Ferenc igazi utazó pápa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!