2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Globál

Globál – Oroszország javát akarja a pénzügyi háttérhatalom? + videó

Tanulságos történetek és a nyugalom megzavarására alkalmas tények Bogár Lászlóval és Boros Imrével. Mit akar a nyugattól Oroszország, és mit akar Oroszországtól a pénzügyi háttérhatalom? Miként is állt többször a cári birodalom a Nyugat mellé? A pénzügyi háttérhatalom miért is árulta el többször Oroszországot? Erről is szó esik az adásban. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

  • Globál – Oroszország javát akarja a pénzügyi háttérhatalom? + videó

A cári birodalomtól a Szovjetunióig viszonylag rövid, de annál véresebb út vezetett. Nyugodtan felejtsük is el, amit erről az időszakról a kommunizmus alatt tanultunk. Azt viszont jó újra végig venni, hogyan jutottunk el a cári család lemészárlásához. A Krím ügyében 1853-ban a törökök és az oroszok háborúba keveredtek.

A napóleoni háborúban az oroszokkal szövetséges hatalmak, Anglia, Franciaország nem a Napóleon legyőzésében a fő terhet vállaló oroszok, hanem a törökök mellett léptek be a háborúba és az oroszok „Szent” szövetségese, Ausztria sem nyújtott segítséget. Utóbbi magyarázata, hogy 1816 óta a pénzt már ott is a Rothschildok számolták. Oroszország katonailag és gazdaságilag is megrogyott. Súlyos helyzetében kénytelen volt Alaszkát eladni az Amerikai Egyesült Államoknak, és a Nyugat által ajánlott kölcsönöket is elfogadni, „reformok” és politikai feltételek ellenében. A lépés, hogy az oroszok szakrális monarchiaként katonailag is a „haladó” nyugat oldalra álltak át, a kényszer műve volt.

Nagy szükség volt ugyanis rájuk a készülődő nagy európai összecsapáshoz az I. világháborúhoz. Nem tudható, de elképzelhető, hogy a cári család 1917-ben a saját kárán döbbent csak rá végzetes tévedésére.

A második ellenbirodalmi próbálkozás a Harmadik Birodalom, legyőzése sem lett volna elképzelhető az immár „vörös” orosz birodalom hatalmas áldozatvállalása nélkül.

A Nyugat elleni orosz katonai intervenciótól való állandó rettegés szülte meg Romániát is röpke hetven éven belül. A fő konstruktor a szabadkőműves ihletésű III. Napóleon kormányzata volt. Két középkori állapotban lévő fejedelemségből gyúrták össze, sebbel-lobbal.

A Nyugat a kapcsolati hullámzások közepette nemcsak rettegett a nagy keleti birodalomtól, de ha alkalma adódott, szívesen rátette kezét kifogyhatatlan gazdagságára is. A krími háború kifejezetten ezt a célt szolgálta, kirobbanó sikerrel.

Minderről részletesen a teljes adásban:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!