2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Globál

Globál: Mérlegen a merkeli örökség

Az e heti Globálban a robotkatonák és gyilkos drónok mellett karabahi riportunkat láthatták; foglalkoztunk még Angela Merkel történelmi örökségével, és bemutattuk a hét érdekes, olykor meghökkentő híreit a nagyvilágból.

MÉRLEGEN A MERKELI ÖRÖKSÉG

A német kancellár több mint másfél évtized után visszavonul. Vajon hol tart Németország 16 évvel korábbi önmagához és a világhoz mérten? Vendégünk Ulrich Schlie német politológus, történész, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója.

GYILKOS ROBOTOK A HARCMEZŐN

Páncéltörő rakétákkal, gránátvetővel, géppuskával, sőt lángszóróval is felszerelték az Uran 9 harci robotot, amit Vlagyimir Putyin elnök is megszemlélt a Zapad hadgyakorlaton. Az ellenséges tankok és katonák megsemmisítésére tervezett fegyver még nem hozhat autonóm döntéseket, mert a távolról vezérlik. Több országban azonban már fejlesztik az önálló döntésre képes harci robotokat és öngyilkos drónokat is. Vendégünk Kaiser Feren, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

NEM MÚLIK AZ EUFÓRIA AZERBAJDZSÁNBAN

A Globál exkluzív riportja Bakuból és Karabahból. Az azeri hadsereg egy éve foglalta vissza az örményektől Karabah egy részét és a környező megyéket. Azóta tart az ünneplés, a kormány pedig tesz róla, hogy a háborús hangulat sokáig fennmaradjon. Baku belvárosában háborús trófea parkot avattak, ahol nem csak a kilőtt örmény páncélosokat és csapatszállítókat, de ellenséges katonákat ábrázoló viaszbábukat is kiállítottak. A propaganda a múlt század 30-as éveinek Németországát idézi.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

További epizódok

Globál: Koronacunami politikai bénultsággal Romániában

Globális kérdések és magyar válaszok. A világot mutatjuk be úgy, ahogyan mi látjuk. 2021. október 16.

Globál: Nyugaton 3-szor, 4-szer annyit fizetnek a gázért a háztartások, mint Magyarországon

Frans Timmermans bizottsági alelnök is felelős a nyugat-európai gázárobbanásért- mondja Orbán Viktor miniszterelnök. Az e heti Globál című műsorunkban ez is téma volt. 2021. október 09.

Globál: Inkvizítorok vagy tényfeltárók?

Budapesten vizsgálódott az Európai Parlament hírhedt LIBE bizottsága. Az e heti Globál című műsorunkban ez is téma volt. 2021. október 02.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!