2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Globál

Globál: Mérlegen a merkeli örökség

Az e heti Globálban a robotkatonák és gyilkos drónok mellett karabahi riportunkat láthatták; foglalkoztunk még Angela Merkel történelmi örökségével, és bemutattuk a hét érdekes, olykor meghökkentő híreit a nagyvilágból.

  • Globál:  Mérlegen a merkeli örökség

MÉRLEGEN A MERKELI ÖRÖKSÉG

A német kancellár több mint másfél évtized után visszavonul. Vajon hol tart Németország 16 évvel korábbi önmagához és a világhoz mérten? Vendégünk Ulrich Schlie német politológus, történész, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója.

GYILKOS ROBOTOK A HARCMEZŐN

Páncéltörő rakétákkal, gránátvetővel, géppuskával, sőt lángszóróval is felszerelték az Uran 9 harci robotot, amit Vlagyimir Putyin elnök is megszemlélt a Zapad hadgyakorlaton. Az ellenséges tankok és katonák megsemmisítésére tervezett fegyver még nem hozhat autonóm döntéseket, mert a távolról vezérlik. Több országban azonban már fejlesztik az önálló döntésre képes harci robotokat és öngyilkos drónokat is. Vendégünk Kaiser Feren, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

NEM MÚLIK AZ EUFÓRIA AZERBAJDZSÁNBAN

A Globál exkluzív riportja Bakuból és Karabahból. Az azeri hadsereg egy éve foglalta vissza az örményektől Karabah egy részét és a környező megyéket. Azóta tart az ünneplés, a kormány pedig tesz róla, hogy a háborús hangulat sokáig fennmaradjon. Baku belvárosában háborús trófea parkot avattak, ahol nem csak a kilőtt örmény páncélosokat és csapatszállítókat, de ellenséges katonákat ábrázoló viaszbábukat is kiállítottak. A propaganda a múlt század 30-as éveinek Németországát idézi.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Nagyon kell figyelni mit is lép a francia elnök mostanában. Macron ugyanis már a békekötés időszakára készül. Erről beszélt Boros Imre és Bogár László a Global Extra című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!