2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Globál

Globál: Mérlegen a merkeli örökség

Az e heti Globálban a robotkatonák és gyilkos drónok mellett karabahi riportunkat láthatták; foglalkoztunk még Angela Merkel történelmi örökségével, és bemutattuk a hét érdekes, olykor meghökkentő híreit a nagyvilágból.

  • Globál:  Mérlegen a merkeli örökség

MÉRLEGEN A MERKELI ÖRÖKSÉG

A német kancellár több mint másfél évtized után visszavonul. Vajon hol tart Németország 16 évvel korábbi önmagához és a világhoz mérten? Vendégünk Ulrich Schlie német politológus, történész, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója.

GYILKOS ROBOTOK A HARCMEZŐN

Páncéltörő rakétákkal, gránátvetővel, géppuskával, sőt lángszóróval is felszerelték az Uran 9 harci robotot, amit Vlagyimir Putyin elnök is megszemlélt a Zapad hadgyakorlaton. Az ellenséges tankok és katonák megsemmisítésére tervezett fegyver még nem hozhat autonóm döntéseket, mert a távolról vezérlik. Több országban azonban már fejlesztik az önálló döntésre képes harci robotokat és öngyilkos drónokat is. Vendégünk Kaiser Feren, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

NEM MÚLIK AZ EUFÓRIA AZERBAJDZSÁNBAN

A Globál exkluzív riportja Bakuból és Karabahból. Az azeri hadsereg egy éve foglalta vissza az örményektől Karabah egy részét és a környező megyéket. Azóta tart az ünneplés, a kormány pedig tesz róla, hogy a háborús hangulat sokáig fennmaradjon. Baku belvárosában háborús trófea parkot avattak, ahol nem csak a kilőtt örmény páncélosokat és csapatszállítókat, de ellenséges katonákat ábrázoló viaszbábukat is kiállítottak. A propaganda a múlt század 30-as éveinek Németországát idézi.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

További epizódok

Globál: Elon Musk megcsinálja: emberkísérletet agyba épített chip-pel

Globál: Elon Musk megcsinálja: emberkísérletet agyba épített chip-pel

Disznók és majmok után jönnek az emberek. Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte az Elon Musk alapította Neuralink start-upnak az emberekkel végzett klinikai vizsgálatok elindítását. Az agyba ültetet chip a szórakozást és a kényelmet ugyanúgy szolgálja, mint a gyógyítást. A vakok látni fognak, a bénák újra járhatnak majd - ígéri Musk. 2023. június 03.
Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Eva Vlaardingerbroek holland filozófus és politikai aktivista szerint a feminizmus boldogtalanságot hozott az európai nőknek 2023. május 27.
Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Volodimir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket. Ursula von der Leyen nem hallott semmiről. 2023. május 20.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Utazó pápák

Globál: Utazó pápák

Ahol a pápa, ott van Róma. Csak későn, a XX. században kezdtek el igazán utazni a pápák. Addig a katolikus egyházfők biztonsági megfontolásokból miatt sem utaztak, inkább követeket küldtek maguk helyett. Ferenc igazi utazó pápa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!