2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Azonnali kérdések 17:30

Globál

Globál: Mérlegen a merkeli örökség

Az e heti Globálban a robotkatonák és gyilkos drónok mellett karabahi riportunkat láthatták; foglalkoztunk még Angela Merkel történelmi örökségével, és bemutattuk a hét érdekes, olykor meghökkentő híreit a nagyvilágból.

  • Globál:  Mérlegen a merkeli örökség

MÉRLEGEN A MERKELI ÖRÖKSÉG

A német kancellár több mint másfél évtized után visszavonul. Vajon hol tart Németország 16 évvel korábbi önmagához és a világhoz mérten? Vendégünk Ulrich Schlie német politológus, történész, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója.

GYILKOS ROBOTOK A HARCMEZŐN

Páncéltörő rakétákkal, gránátvetővel, géppuskával, sőt lángszóróval is felszerelték az Uran 9 harci robotot, amit Vlagyimir Putyin elnök is megszemlélt a Zapad hadgyakorlaton. Az ellenséges tankok és katonák megsemmisítésére tervezett fegyver még nem hozhat autonóm döntéseket, mert a távolról vezérlik. Több országban azonban már fejlesztik az önálló döntésre képes harci robotokat és öngyilkos drónokat is. Vendégünk Kaiser Feren, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

NEM MÚLIK AZ EUFÓRIA AZERBAJDZSÁNBAN

A Globál exkluzív riportja Bakuból és Karabahból. Az azeri hadsereg egy éve foglalta vissza az örményektől Karabah egy részét és a környező megyéket. Azóta tart az ünneplés, a kormány pedig tesz róla, hogy a háborús hangulat sokáig fennmaradjon. Baku belvárosában háborús trófea parkot avattak, ahol nem csak a kilőtt örmény páncélosokat és csapatszállítókat, de ellenséges katonákat ábrázoló viaszbábukat is kiállítottak. A propaganda a múlt század 30-as éveinek Németországát idézi.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

További epizódok

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból. 2022. december 03.
Globál: Több mint hárommilliárd forintnyi amerikai támogatást kapott a magyar baloldal Amerikából

Globál: Több mint hárommilliárd forintnyi amerikai támogatást kapott a magyar baloldal Amerikából

Az összeg az Action for Democracy nevű NGO-n keresztül érkezett, annak eredete azonban az amerikai kormányzathoz vezethet. Vajon érintett lehet az amerikai külügy, esetleg a CIA? 2022. november 26.
Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Humanitárius válság felé sodródik Európa legszegényebb országa? Gantner Barnabás műsorvezető Pataky Barnabással, a Magyar Nemzet marosvásárhelyi tudósítójával beszélgetett. 2022. november 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

III. Károly király kedden bízta meg Rishi Sunakot kormányalakítással, aki ezzel vált kormányfővé. A 42 esztendős politikus több mint 2 évszázada a legfiatalabb miniszterelnöke hazájának. Személye azonban nemcsak ezért különleges. Sunak lett Anglia első ázsiai származású miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!