2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Globál

Globál: "Fukusima-álló" lesz Paks II.

Paks II. - Biztonság, hatékonyság és környezetvédelem Magyarországon és az Európai Unióban, avagy illeszkedik-e az európai és világtrendbe a magyar energiapolitika. A levegőszennyezés napjaink egyik legégetőbb problémája. Hogyan lehet megakadályozni a klímakatasztrófát? Milyen alternatív energiaforrások állnak rendelkezésre? Az atomenergia mennyire biztonságos? Erről beszélgetett vendégeivel Gantner Barnabás a Hír TV Globál című műsorában.

  • Globál:

Az atomerőművek folyamatosan képesek a klímavédelmi céloknak megfelelő és azonos mennyiségű energiát termelni, miközben az időjárásfüggő megújulók, mint például a naperőművek nem - mondta Hárfás Zsolt. Ezért az atomenergetikai szakértő véleménye szerint Magyarország számára egy olyan energiamix elérése a cél, amely rendszerszinten képes az egyes villamosenergia-termelési módokat összehangolni és 0-24-ben kiszolgálni a fogyasztókat.

Hugyecz Attila, Paks II. projekt gazdasági főtanácsadója a Paks II. költségeit ért kritikák kapcsán közölte: a projekt összköltsége 12,5 milliárd euró. Óriási számról beszélünk, ugyanakkor az új blokk üzemideje 60 évre szól - fogalmazott. Megjegyezte: egy gázerőmű élettartama 30 év, egy szénerőművé 40-50 év, a szélerőműveké és a napelemeké 20-25 év. Hozzátette: egy atomerőmű hétszer-nyolcszor több energiát termel.

A Globálban érintették a biztonság kérdését is. Hugyecz Attila hangsúlyozta: a Paks II. új blokkja "Fukusima-álló" lesz, vagyis azok az események, amelyek a Japán atomerőműnél történtek, nem fognak bekövetkezni Magyarországon. Kiemelte: az új blokkokban a kulcsfontosságú biztonsági berendezésekből négy lesz.

Hír TV

További epizódok

Globál – Trump a WHO-ról: Korrupt globalista átverés + videó

Globál – Trump a WHO-ról: Korrupt globalista átverés + videó

Külpolitikai elemző műsorunk legújabb adásának vendége Boros Imre közgazdász volt. 2023. december 02.
Globál: Betámadta az Európai Bizottság szóvivője a  nemzeti konzultációt + videó

Globál: Betámadta az Európai Bizottság szóvivője a nemzeti konzultációt + videó

Teljességgel valótlannak nevezte a magyar nemzeti konzultáció kérdéseiben megfogalmazottakat az Európai Bizottság szóvivője. 2023. november 25.
Globál - „Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől”

Globál - „Ukrajna olyan messze van az uniós tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől”

Az EU-bővítés a hosszú távú stabilitás, a béke és a jólét hajtóereje az egész kontinensen – közölte Ursula von der Leyen. 2023. november 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!