2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Zöldövezet 07:30

Globál

Globál: "Fukusima-álló" lesz Paks II.

Paks II. - Biztonság, hatékonyság és környezetvédelem Magyarországon és az Európai Unióban, avagy illeszkedik-e az európai és világtrendbe a magyar energiapolitika. A levegőszennyezés napjaink egyik legégetőbb problémája. Hogyan lehet megakadályozni a klímakatasztrófát? Milyen alternatív energiaforrások állnak rendelkezésre? Az atomenergia mennyire biztonságos? Erről beszélgetett vendégeivel Gantner Barnabás a Hír TV Globál című műsorában.

  • Globál:

Az atomerőművek folyamatosan képesek a klímavédelmi céloknak megfelelő és azonos mennyiségű energiát termelni, miközben az időjárásfüggő megújulók, mint például a naperőművek nem - mondta Hárfás Zsolt. Ezért az atomenergetikai szakértő véleménye szerint Magyarország számára egy olyan energiamix elérése a cél, amely rendszerszinten képes az egyes villamosenergia-termelési módokat összehangolni és 0-24-ben kiszolgálni a fogyasztókat.

Hugyecz Attila, Paks II. projekt gazdasági főtanácsadója a Paks II. költségeit ért kritikák kapcsán közölte: a projekt összköltsége 12,5 milliárd euró. Óriási számról beszélünk, ugyanakkor az új blokk üzemideje 60 évre szól - fogalmazott. Megjegyezte: egy gázerőmű élettartama 30 év, egy szénerőművé 40-50 év, a szélerőműveké és a napelemeké 20-25 év. Hozzátette: egy atomerőmű hétszer-nyolcszor több energiát termel.

A Globálban érintették a biztonság kérdését is. Hugyecz Attila hangsúlyozta: a Paks II. új blokkja "Fukusima-álló" lesz, vagyis azok az események, amelyek a Japán atomerőműnél történtek, nem fognak bekövetkezni Magyarországon. Kiemelte: az új blokkokban a kulcsfontosságú biztonsági berendezésekből négy lesz.

Hír TV

További epizódok

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból. 2022. december 03.
Globál: Több mint hárommilliárd forintnyi amerikai támogatást kapott a magyar baloldal Amerikából

Globál: Több mint hárommilliárd forintnyi amerikai támogatást kapott a magyar baloldal Amerikából

Az összeg az Action for Democracy nevű NGO-n keresztül érkezett, annak eredete azonban az amerikai kormányzathoz vezethet. Vajon érintett lehet az amerikai külügy, esetleg a CIA? 2022. november 26.
Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Globál: Moldovában a téli túlélés a tét

Humanitárius válság felé sodródik Európa legszegényebb országa? Gantner Barnabás műsorvezető Pataky Barnabással, a Magyar Nemzet marosvásárhelyi tudósítójával beszélgetett. 2022. november 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

Globál: Rishi Sunak brit kormányfő, az elit politikusa

III. Károly király kedden bízta meg Rishi Sunakot kormányalakítással, aki ezzel vált kormányfővé. A 42 esztendős politikus több mint 2 évszázada a legfiatalabb miniszterelnöke hazájának. Személye azonban nemcsak ezért különleges. Sunak lett Anglia első ázsiai származású miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!