2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Globál

Globál - Figyelmeztetés Athénból: Nehogy bevezessétek az Eurót!

Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter a magyaroknak azt üzeni: jobban járnak, ha letesznek az euró bevezetéséről.

  • Globál - Figyelmeztetés Athénból: Nehogy bevezessétek az Eurót!

A Globál témái: 

  • Pavlo Klimkin kiállt amellett, hogy Ukrajna számára nincs más megoldás, csak a harc, az ukránok pedig harcolni szeretnének. A magyar kisebbségről szólva pedig azt mondta, hogy minden magyart tisztelni kell. Ezzel az interjúval kezdtük a műsort.
  • A Globál második felében következett Janisz Varufakisz. A volt görög pénzügyminiszternek sok a haragosa, mivel nevén nevezte azokat, akik szerinte hazája nyomoráért felelnek. Egy hete meg is támadták és durván bántalmazták is. A magyaroknak azt üzeni: jobban járnak, ha letesznek az euró bevezetéséről.
  • Végül a német választási rendszerrel foglalkoztunk, amelyet drasztikusan átalakított a baloldali koalíció. Az eredmény: egyes pártok kevesebb szavazattal választást nyerhetnek, miközben jelentős csoportok maradhatnak parlamenti képviselet nélkül. Szűr Krisztina tudósítónkat kapcsoltuk.

További epizódok

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Globál: Hamis életcélokat tukmál a nőkre a feminizmus

Eva Vlaardingerbroek holland filozófus és politikai aktivista szerint a feminizmus boldogtalanságot hozott az európai nőknek 2023. május 27.
Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Globál: Kinek dolgozik az Európai Bizottság elnöke?

Volodimir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság kőolajvezetéket. Ursula von der Leyen nem hallott semmiről. 2023. május 20.
Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

Globál: A törökök már építik a maguk Paks II. atomerőművét

A Globál Akkuyuban forgatott, ahol épül Törökország első atomerőműve. 2023. május 13.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Globál: Utazó pápák

Globál: Utazó pápák

Ahol a pápa, ott van Róma. Csak későn, a XX. században kezdtek el igazán utazni a pápák. Addig a katolikus egyházfők biztonsági megfontolásokból miatt sem utaztak, inkább követeket küldtek maguk helyett. Ferenc igazi utazó pápa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!