2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Globál extra: Az Egyesült Államokban már több mint 1 millió 800 ezer fertőzöttet tartanak nyilván

Hír TV

2020. június 2., kedd 20:25

Miközben Európában mindenki a járvány lecsengésével, a gazdasági segélyekkel és a nyitással van elfoglalva, addig az Egyesült Államok a munkanélküliséget kezelné és megszakította a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel. A Globál extrában ezekről a témákról volt szó.

Átlépte a hatmilliót a fertőzöttek száma világszerte, - egészen pontosan június 1-én már több, mint 6 millió 200 ezer beteget tartottak nyilván.

Európában a nagy-britanniai rossz adatoknak köszönhetően már több, mint kétmillió beteget regisztráltak eddig. Az aktív fertőzöttek száma ugyanakkor már csak mintegy 850 ezer az öreg kontinensen, és egymillió gyógyultat tartanak nyilván. Közben sajnos már 173 ezer európai halálesetről tudnak a hatóságok.

Az Egyesült Államokban azonban egészen mást mutatnak a számok, Még mindig emelkedik a görbe, a napi esetszám még mindig 20 ezer körül mozog. Már több mint 1 millió 800 ezer fertőzöttet tartanak nyilván. Mindez nem jön jókor Donald Trumpnak, akinek a gazdasági hatásokkal és az amerikai elnökválasztási kampánnyal is foglalkoznia kell.

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír