2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Európai híradó: Uniós elvárásokat kell teljesítenie Kijevnek

Hír TV

2019. szeptember 20., péntek 22:31

A parlament már új, a biztosok még a régiek. Hamarosan kezdődik az új biztosjelöltek meghallgatása, hogy novembertől megkezdhesse munkáját az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság, vele együtt pedig a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tárcára jelölt Trócsányi László is. Jönnek a részletek az Európai híradóban.

Feszültnek ígérkeznek a következő hetek az Európai Parlamentben. A meghallgatások szeptember 30-án kezdődnek, és október 8-ig tartanak. Trócsányi László mindjárt a 2. nap válaszol a külügyi bizottság kérdéseire. Ebben a testületben volt diplomaták, külügyi államtitkárok és volt külügyminiszterek is vannak. És természetesen még mindig napirenden van a brexit. Továbbra is csak a bizonytalanság a biztos a britek távozása körül. A fejleményeket Zöldhegyi Katalin foglalta össze.

Amíg Nagy-Britannia ki-, addig más országok belépnének az Európai Unióba, vagy legalábbis szorosabban együttműködnének a közösséggel. A Nyugat-Balkán mellett a kelet-európai volt szovjet tagköztársaságok is a Trócsányi Lászlónak szánt területhez tartoznak majd. Például Ukrajna. A néppárti Fidesz frakcióban Kárpátalját képviselő Bocskor Andreát, Ukrajna és Magyarország valamint az Európai Unió kapcsolatairól kérdezte Zöldhegyi Katalin Brüsszelben.

Hír TV