2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Európai híradó

Európai híradó: Uniós elvárásokat kell teljesítenie Kijevnek

A parlament már új, a biztosok még a régiek. Hamarosan kezdődik az új biztosjelöltek meghallgatása, hogy novembertől megkezdhesse munkáját az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság, vele együtt pedig a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tárcára jelölt Trócsányi László is. Jönnek a részletek az Európai híradóban.

  • Európai híradó: Uniós elvárásokat kell teljesítenie Kijevnek

Feszültnek ígérkeznek a következő hetek az Európai Parlamentben. A meghallgatások szeptember 30-án kezdődnek, és október 8-ig tartanak. Trócsányi László mindjárt a 2. nap válaszol a külügyi bizottság kérdéseire. Ebben a testületben volt diplomaták, külügyi államtitkárok és volt külügyminiszterek is vannak. És természetesen még mindig napirenden van a brexit. Továbbra is csak a bizonytalanság a biztos a britek távozása körül. A fejleményeket Zöldhegyi Katalin foglalta össze.

Amíg Nagy-Britannia ki-, addig más országok belépnének az Európai Unióba, vagy legalábbis szorosabban együttműködnének a közösséggel. A Nyugat-Balkán mellett a kelet-európai volt szovjet tagköztársaságok is a Trócsányi Lászlónak szánt területhez tartoznak majd. Például Ukrajna. A néppárti Fidesz frakcióban Kárpátalját képviselő Bocskor Andreát, Ukrajna és Magyarország valamint az Európai Unió kapcsolatairól kérdezte Zöldhegyi Katalin Brüsszelben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!