2020. október 26.,
hétfő, Dömötör napja

Európai híradó: Új biztosjelölteket jelöl Magyarország és Románia

Hír TV

2019. október 11., péntek 21:08

Trócsányi Lászlót már elgáncsolták, most pedig a románoknak játszanák át a Magyarország számára kulcsfontosságú biztosjelölti pozíciót. Vajon kik lobbiznak Brüsszelben Magyarország ellen? És kik akarták befolyásolni a biztosjelölt kiválasztásának folyamatát? Interjú Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével.

Trócsányi Lászlót összeférhetetlenség miatt kategorikusan leszavazták, egyes hírek szerint pedig voltak olyan törekvések, hogy ne is Magyarország döntsön a biztosi jelölt megválasztásáról, hanem kívülről érkezzen ez a javaslat. Volt ilyen jellegű nyomásgyakorlás és amennyiben igen akkor kinek vagy kiknek a részéről? - kérdezte Déri Stefi, műsorvezető. 

Pontosan, Trócsányi László leszavazásánál világossá vált, hogy politikai motiváció áll az egész mögött, tehát jogi bizottságról van szó, ugyanakkor nem jogi alapelveket vettek figyelembe, hanem egyértelműen egyfajta bevándorláspárti politikai leszámolásnak voltunk a szemtanúi, már maga az összeférhetetlenségre való hivatkozás is ezt jelzi, Magyarországon is ismerjük az összeférhetetlenségnek a fogalmát, azt tudni kell erről, hogy az összeférhetetlenséget minden esetben meg lehet szüntetni és amennyiben ezt megszüntetjük onnantól kezdve elhárul az akadály, hogy bárki bármilyen pozíciót betölthessen a politikai életben, itt is erről lett volna szó azonban ezt az érvet már meg sem hallgatták az Európai Parlamentben. Másodszor is lesöpörték az asztalról Trócsányi Lászlónak a nevét ez azért van mert Soros Györgynek a hálózata, ezek a külső befolyásoló tényezők abban érdekeltek, hogy a magyar érdekérvényesítés a lehető leggyengébb legyen az Európai Parlamentben, az Európai Bizottságban, és ahol csak tudnak, ott gáncsoskodnak. Tehát nekik az a céljuk, hogy gyenge embert küldjenek ki Magyarországról, egy olyan embert aki nem a magyar kormány álláspontját képviseli, Várhelyi Olivérnek a bedobása most egy nagyon komoly fejtörést okoz ezeknek a politikai erőknek.

Ami végül nem kívülről, hanem a magyar kormány részéről érkezett – tette hozzá Déri Stefi.

Ezeknek a politikusoknak akik abban reménykedtek, hogy egy gyenge embert küldenek ki az Európai Bizottságba Magyarországról, Várhelyi Olivérnek a neve egy komoly fejtörést okoz. Nem véletlen, hogy most elkezdtek azon dolgozni magyar szocialista képviselők is, hogy ne ezt a portfóliót kapja meg Magyarország, hanem egy sokkal gyengébbet, tehát látjuk, hogy most, ha nem jött össze, hogy ne egy magyar kormányhoz hű, magyar érdekeket képviselő menjen az Európai Bizottságba, akkor legalább ne kapjon egy erős portfóliót. Látható, hogy ezek a bevándorláspárti politikusok nem csak Magyarországról áskálódnak, hanem külföldről is, de most jók a jelek, hiszen megbukott a román kormány, tehát nagy esély van arra, hogy Várhelyi Olivér megkapja azt a portfóliót amit Trócsányi Lászlónak szántak."

- reflektált a kérdésre Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

 

A műsor második részében interjút láthatnak Járóka Lívia, európai parlamenti képviselővel, az Európai Parlament alelnökével, melyben szó lesz arról, hogy 120 millióan élnek szegénysorban az Európai Unióban és vajon milyen stratégiát dolgoz ki a szegények, köztük a romák helyzetének a javítására a Bizottság?

Hír TV