2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Európai híradó

Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

  • Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

Ki fizeti majd a klímavédelem horribilis árát?

Több ezer milliárd eurós költsége lesz az európai uniós klímavédelmi célkitűzések megvalósításának. A Bizottság az üzemanyagot és a háztartások fűtését terhelné tovább újabb adókkal, míg a V4-ek inkább a klímaromboló cégekkel fizettetnék meg a klímavédelem árát. Tóth Edina európai parlamenti képviselővel Brüsszelben Zöldhegyi Katalin készített interjút.

Németország a globális klímavédelem önjelölt világbajnoka

A német Szövetségi Alkotmánybíróság a klímavédelmi törvény újratárgyalására utasította a Bundestagot. A beadványt német fiatalok, valamint egy Nepálban és egy Bangladesben élő fiatal adta be. Vajon Németország mennyiben felelős a klímaváltozás okozta károk ügyében, amelyek a világ túloldalán jelentkeznek? Az Angela Merkel vezette tudja a választ. Máris bejelentették, hogy készek még nagyratörőbb vállalásokat tenni és ezzel - morális alapon - minden más országnál nagyobb terhet a nyakukba venni a globális klímavédelmi harcban. A kérdés csak az, hogy kibírja-e a német gazdaság? A hatalom kapujához érkezett Zöldek még radikálisabb programot hirdettek: a klímavédelem nevében a német gyáripart is külföldre űznék. A helyzetet eközben az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése bonyolítja tovább. Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy visszavonja a szankciókat, így többé már nem ellenzik az orosz gáz tenger alatti vezetéken történő Németországba szállítását. Az Európai híradó vendégei Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének vezetője és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója voltak.

Hír TV

További epizódok

Európai híradó - Orbán Balázs: A határkerítés finanszírozása ügyében ''mismásolás zajlik''

Európai híradó - Orbán Balázs: A határkerítés finanszírozása ügyében ''mismásolás zajlik''

A kétnapos EU-csúcson brüsszeli tudósítónk, Zöldhegyi Katalin készített interjút Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával. 2023. március 26.
Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Európai híradó: „Brüsszel a korrupció fővárosa”

Véget kell vetni annak, hogy a magukat civil szervezeteknek kikiáltó politikai aktivisták magukhoz ragadják az Európai Uniós döntések jogát - mondta Deutsch Tamás az Európai Híradónak. 2023. március 19.
Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Európai híradó: Fizetnének azoknak a magyaroknak, akik ukrán iskolába adják gyereküket

Zöldhegyi Katalin Bocskor Andreát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte az Európai híradó legújabb adásában. 2023. március 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!