2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Európai híradó

Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

  • Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

Ki fizeti majd a klímavédelem horribilis árát?

Több ezer milliárd eurós költsége lesz az európai uniós klímavédelmi célkitűzések megvalósításának. A Bizottság az üzemanyagot és a háztartások fűtését terhelné tovább újabb adókkal, míg a V4-ek inkább a klímaromboló cégekkel fizettetnék meg a klímavédelem árát. Tóth Edina európai parlamenti képviselővel Brüsszelben Zöldhegyi Katalin készített interjút.

Németország a globális klímavédelem önjelölt világbajnoka

A német Szövetségi Alkotmánybíróság a klímavédelmi törvény újratárgyalására utasította a Bundestagot. A beadványt német fiatalok, valamint egy Nepálban és egy Bangladesben élő fiatal adta be. Vajon Németország mennyiben felelős a klímaváltozás okozta károk ügyében, amelyek a világ túloldalán jelentkeznek? Az Angela Merkel vezette tudja a választ. Máris bejelentették, hogy készek még nagyratörőbb vállalásokat tenni és ezzel - morális alapon - minden más országnál nagyobb terhet a nyakukba venni a globális klímavédelmi harcban. A kérdés csak az, hogy kibírja-e a német gazdaság? A hatalom kapujához érkezett Zöldek még radikálisabb programot hirdettek: a klímavédelem nevében a német gyáripart is külföldre űznék. A helyzetet eközben az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése bonyolítja tovább. Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy visszavonja a szankciókat, így többé már nem ellenzik az orosz gáz tenger alatti vezetéken történő Németországba szállítását. Az Európai híradó vendégei Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének vezetője és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója voltak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!