2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 11:05

Európai híradó

Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

  • Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

Ki fizeti majd a klímavédelem horribilis árát?

Több ezer milliárd eurós költsége lesz az európai uniós klímavédelmi célkitűzések megvalósításának. A Bizottság az üzemanyagot és a háztartások fűtését terhelné tovább újabb adókkal, míg a V4-ek inkább a klímaromboló cégekkel fizettetnék meg a klímavédelem árát. Tóth Edina európai parlamenti képviselővel Brüsszelben Zöldhegyi Katalin készített interjút.

Németország a globális klímavédelem önjelölt világbajnoka

A német Szövetségi Alkotmánybíróság a klímavédelmi törvény újratárgyalására utasította a Bundestagot. A beadványt német fiatalok, valamint egy Nepálban és egy Bangladesben élő fiatal adta be. Vajon Németország mennyiben felelős a klímaváltozás okozta károk ügyében, amelyek a világ túloldalán jelentkeznek? Az Angela Merkel vezette tudja a választ. Máris bejelentették, hogy készek még nagyratörőbb vállalásokat tenni és ezzel - morális alapon - minden más országnál nagyobb terhet a nyakukba venni a globális klímavédelmi harcban. A kérdés csak az, hogy kibírja-e a német gazdaság? A hatalom kapujához érkezett Zöldek még radikálisabb programot hirdettek: a klímavédelem nevében a német gyáripart is külföldre űznék. A helyzetet eközben az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése bonyolítja tovább. Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy visszavonja a szankciókat, így többé már nem ellenzik az orosz gáz tenger alatti vezetéken történő Németországba szállítását. Az Európai híradó vendégei Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének vezetője és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója voltak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Így értékelte Luciano Spalletti az albánok elleni meccset

Nem volt teljesen elégedett csapata játékával Luciano Spalletti, a címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint együttesének sokkal határozottabban kell majd futballoznia csütörtökön, a spanyol csapat ellen, mint tette azt szombaton este Albániával szemben a németországi Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!