2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Európai híradó

Európai híradó: Németország a klímavédelem önjelölt bajnoka

Ki fizeti majd a klímavédelem horribilis árát?

Több ezer milliárd eurós költsége lesz az európai uniós klímavédelmi célkitűzések megvalósításának. A Bizottság az üzemanyagot és a háztartások fűtését terhelné tovább újabb adókkal, míg a V4-ek inkább a klímaromboló cégekkel fizettetnék meg a klímavédelem árát. Tóth Edina európai parlamenti képviselővel Brüsszelben Zöldhegyi Katalin készített interjút.

Németország a globális klímavédelem önjelölt világbajnoka

A német Szövetségi Alkotmánybíróság a klímavédelmi törvény újratárgyalására utasította a Bundestagot. A beadványt német fiatalok, valamint egy Nepálban és egy Bangladesben élő fiatal adta be. Vajon Németország mennyiben felelős a klímaváltozás okozta károk ügyében, amelyek a világ túloldalán jelentkeznek? Az Angela Merkel vezette tudja a választ. Máris bejelentették, hogy készek még nagyratörőbb vállalásokat tenni és ezzel - morális alapon - minden más országnál nagyobb terhet a nyakukba venni a globális klímavédelmi harcban. A kérdés csak az, hogy kibírja-e a német gazdaság? A hatalom kapujához érkezett Zöldek még radikálisabb programot hirdettek: a klímavédelem nevében a német gyáripart is külföldre űznék. A helyzetet eközben az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése bonyolítja tovább. Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy visszavonja a szankciókat, így többé már nem ellenzik az orosz gáz tenger alatti vezetéken történő Németországba szállítását. Az Európai híradó vendégei Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének vezetője és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója voltak.

Hír TV

További epizódok

Európai híradó: Székely autonómiatörekvések és európai regionális politika

Hol tart most az európai kisebbségi régiók és az uniós autonómiatörekvések ügye és egyáltalán miért fontos ez egy olyan közegben, ahol egyébként is mindenki oda megy ahová akar - erről is szó volt az e heti Európai híradóban. 2021. december 04.

Európai híradó: A német sajtó torz képet fest hazánkról

A német sajtó alaptalan állításokra hivatkozva, méltatlan hadjáratot folytat Magyarország ellen. Ezt állítja egy német liberális politikus, Gerhard Papke. 2021. november 27.

Európai híradó: Rezsiharc és klímavédelem

Az Európai híradóban Zöldhegyi Katalin beszélgetett Tóth Edina fideszes EP-képviselővel. 2021. november 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!