2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Balaton retró 11:00

Európai híradó

Európai Híradó: Nem az erős iszlámtól kell félni, hanem a gyenge kereszténységtől

Nemcsak Magyarországon, de az uniós partnereknél is a magyar diplomácia sikerét látják abban, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök, a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja Trócsányi Lászlónak. Von der Leyen nagy bejelentése után exkluzív interjút láthattak Hilarion metropolitával. Az orosz ortodox vallási vezetőt az orosz-ukrán egyházszakadásról, az ortodox-katolikus párbeszédről és a közel-keleti keresztények védelméről kérdezték a Hír TV Európai Híradó című műsorában.

  • Európai Híradó: Nem az erős iszlámtól kell félni, hanem a gyenge kereszténységtől

Trócsányi László és társai szakbizottsági meghallgatása, várhatóan szeptember végén kezdődhet. Az már borítékolható, hogy kemény kérdéseket kap majd a baloldali EP képviselőktől. Ursula von der Leyen, a megválasztott bizottsági elnök első sajtótájékoztatóján a Hír TV stábja is jelen volt. Az elhangzottakról és a reakciókról Zöldhegyi Katalin tudósított.

A Hír Tv brüsszeli tudósítója elmondta, meglepetésként hatott Brüsszelben, hogy Trócsányi László a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tárcát kapta Ursula von der Leyentől. A brüsszeli és a nemzetközi lapok ugyanis az elmúlt napokban kész tényként írtak arról, hogy Trócsányi László a kevésbé fontos, nemzetközi segélyezésért felelős portfóliót kaphatja.

Meglepetés volt amiatt is, hogy a portfólió választásból egyértelművé vált, hogy a megválasztott bizottsági elnök a következő 5 év prioritásának tartja a Nyugat-Balkáni bővítést. Ez nagy elmozdulás a leköszönő Juncker bizottsághoz képest, amely már 2014-ben hivatalba lépése elején deklarálta, hogy nem tartja szükségesnek az Európai Unió további bővítését.

Ha az Európai Parlament külügyi szakbizottsága elfogadja Trócsányi László jelölését, a magyar biztos az unió kül-és biztonságpolitikai főképviselőjével, Josep Borellel dolgozik majd együtt.

Az adás folytatásában a keresztényüldözésről, valamint a keleti és nyugati keresztény egyházak együttműködéséről esett szó, amiről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Hilarion volokalamszki metropolita is. Az orosz ortodox egyház külügyi hivatalvezetője a keresztény újságírók fórumára érkezett Budapestre. Itt készített vele exkluzív interjút az Európai Híradó stábja.

Déri Stefi műsorvezető kérdésére, miszerint legyőzheti az iszlám a kereszténységet Európában, az orosz egyházi vezető úgy reagált:

„Nem gondolom, hogy legyőzheti a kereszténységet, de mindig eszembe jutnak jó barátom, Kurt Koch bíboros szavai, aki azt mondta: nem az erős iszlámtól kell félnünk, hanem a gyenge kereszténységtől.”

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!