2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Európai híradó: Járványveszély a migrációs központokban

Hír TV

2020. április 25., szombat 17:55

A koronavírus migránstáborokban való megjelenéséről és az európai turizmus visszaeséséről beszélgetett Horváth József, Jánosi Dalma, Kiss Róbert Richárd, Európai híradó című műsorunkban a műsorvezető Déri Stefivel.

Miközben a koronavírus-járvány miatt szinte egész Európa karanténban van, az illegális bevándorlók ismét egyre nagyobb számban érkeznek Olaszországba. Járványügyi szakértők attól tartanak, hogy ha a migránstáborokba bejut a koronavírus, annak nagyon komoly következményei lesznek. Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai elemzője és Jánosi Dalma, a Magyar Hírlap újságírója voltak Déri Stefi műsorvezető vendégei.

Hatalmas pofont kapott a turizmus Európában a koronavírus-járvány miatt. A belső piacért felelős uniós biztos azt mondta, a turisztikát érintette először a járvány és ez a szektor fog belőle a leglassabban felépülni. Ehhez viszont, szerinte a teljes uniós össztermék 10 százalékának megfelelő összeget kell támogatásként a turizmusba forgatni.

Mi lesz az európai turizmussal? Egyelőre munkanélküliséget, kilátástalanságot eredményezett a március a turisztikai szektorban szinte minden európai uniós államban. A szakértők áprilisra még komolyabb visszaesést várnak. Hogyan segíthet ezen az Európai Unió és a tagállamok, illetve milyen eszközök állnak a kormányok rendelkezésére, valamint utazhatunk-e egyáltalán bárhová még a nyáron? Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró segítségével kerestük a válaszokat.

Hír TV