2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Európai híradó

Európai híradó: Igen váltakozó a megítélése a mostani lengyelországi parlamenti választásoknak

A Hír TV Európai híradó műsorában a lengyelországi parlamenti választásról Ackermann Sándort, a Külügyi és Külgazdasági Intézet elemzőjét kérdezte Déri Stefi műsorvezető, de esett szó a forrongó Katalóniáról is.

  • Európai híradó: Igen váltakozó a megítélése a mostani lengyelországi parlamenti választásoknak

„Nos, a 43,5 százalékos győzelem tulajdonképpen meglepetés volt vagy papírforma a tavalyi önkormányzati választások után, amikor is a fő ellenzék a Polgári Platform előretört a nagyvárosokban, mert hogy sokan már egy kormányváltást vizionáltak?”

– tette fel a kérdést a műsorvezető a lengyelországi választásokkal kapcsolatban.

„Igen váltakozó a megítélése a mostani parlamenti választásoknak. A jelenlegi lengyel politikai helyzetről annyit érdemes tudni, ennek az egész választásnak a kontextusáról, hogy gyakorlatilag tavaly ősztől kezdve egy másfél éves hosszú, szinte konstans kampányidőszak zajlik, hiszen tavaly ősszel tartották az önkormányzati választásokat Lengyelországban, tavasszal az európai parlamenti választásokat tartották. Most voltak a parlamenti választások és még jövő tavasszal elnökválasztásokat is fognak tartani. Tehát belpolitikai szempontból nagyon érdekes és borzasztóan fontos időszak ez Lengyelország számára. (…) Az európai parlamenti választások előtt a nagy kérdést az jelentette, hogy összeáll-e egy közös ellenzék. (…) Végül összeállt az összeellenzék és vereséget szenvedtek. Ez néhány hónappal volt a mostani parlamenti választások előtt és hát ez jelentősen megváltoztatta a viszonyokat Lengyelországban. Ezt követően nyárra felbomlott az egész ellenzéki összefogás és a mostani őszi, október 13-i választásokon már külön-külön indultak és a PiS tudta megszerezni a többséget a parlamentben.”

– válaszolt Ackermann Sándor.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A változások, amelyek több mint négymillió ember érintenek + viddeó

A változások, amelyek több mint négymillió ember érintenek + viddeó

Ebben a konstrukcióban mindenki nyert - jelentette ki Szilágyi Demeter, a BKK igazgatósági tagja, józsefvárosi Fidesz-képviselő a Napi aktuálisban annak kapcsán, hogy március 1-jétől egyszerűsíti és olcsóbbá teszi közösségi közlekedést a péntektől életbe lépő új tarifarendszer.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Az egyre szélesedő gazdatüntetések Strasbourgot is elérték. Miközben az európai parlament négy napos plenáris ülését tartotta, az épület környéket megszállták a traktorok. Az Európai Híradóban Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével beszélgettünk a témáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!