2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Európai híradó

Európai Híradó: Ha a magyar EP-biztosjelölt Jézus Krisztus lenne, azt is elleneznék a bevándorláspárti erők

Alakulóban Ursula von der Leyen Európai Bizottsága. Tartanak a biztosjelöltek meghallgatásai. Először kapott lehetőséget az Európai Parlament jogi bizottsága arra, hogy megvizsgálja a jelölteket. Amint az várható volt, hogy ne érhesse szó a ház elejét, a baloldal és a liberálisok, élükön a magyar ellenzék prominenseivel a jobboldali magyar és a baloldali román jelöltet elutasították. És egy baloldali magyar politikus is Brüsszelben járt. Karácsony Gergely látogatásának hátteréről kérdezte Déri Stefi műsorvezető a stúdióba hívott vendéget: Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét. Többek között ezekkel a témákkal foglalkozott a Hír TV Európai Híradó című műsora.

  • Európai Híradó: Ha a magyar EP-biztosjelölt Jézus Krisztus lenne, azt is elleneznék a bevándorláspárti erők

Összeférhetetlenség. Ez a szó határozta meg az utóbbi napok brüsszeli politikáját magyar szempontból. Merthogy összeférhetetlenségre hivatkozva politikai döntést hozott az Európai Parlament jogi bizottsága amikor elutasította Trócsányi László biztos kinevezését. Orbán Viktor kormányfő új jelöltet nevezett meg, Várhelyi Olivért, a brüsszeli állandó magyar képviselet vezetőjét. A hét legfontosabb uniós eseményeit, tudósítónk Zöldhegyi Katalin foglalta össze.

Ha az európai parlament jogi szűrőjén is átmegy a magyar biztosjelölt, akkor október 14-én vagy 15-én meghallgatja az EP külügyi bizottsága. A szakmai meghallgatás várhatóan 3 órás lesz, és 25 kérdést kap majd Várhelyi Olivér.

„Magyarországnak van egy új biztos jelöltje Várhelyi Olivér személyében, aki a brüsszeli állandó magyar képviselet vezetője. Vajon ő megfelel majd az Európai Bizottságnak?”

– hangzott el a kérdés a műsorban, amire Deutsch Tamás úgy reagált:

„Egészen biztos, hogy ha Jézus Krisztus, Mohamed – bárki! – lenne a magyar jelölt, az Európai Parlament bevándorláspárti, baloldali képviselői a kákán is csomót keresve nyilvánvalóan a leghajmeresztőbb állításokat fogalmaznák meg. Nyilvánvalóan ez lesz majd a helyzet Várhelyi Olivér kapcsán is”

– fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

Közben Magyarország számára két pozitív fejlemény is született Brüsszelben: az egyik, hogy Bocskor Andrea Fideszes EP-képviselőt az Európai Parlament kulturális és oktatásügyi bizottságának alelnökévé választották a másik pedig, hogy az Ön kezdeményezésére az Európai Parlament 3 millió euróval megemeli a 2020-as kohéziós forrásokat.

Nemcsak a kormánypárti politikusok, hanem az ellenzék főpolgármester-jelöltje is Brüsszelben járt. Karácsony Gergely azt hangsúlyozta, hogy nem kampányolni ment az unió fővárosába, hanem lobbizni. Többek között az egyik leköszönő és újra tisztséget kapó politikussal, a holland Frans Timmermannsszal is tárgyalt.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!